Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τα λάθη της με τις θεωρίες της ατομικής ευθύνης

Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τα λάθη της με τις θεωρίες της ατομικής ευθύνης
Γεννηματά: Στην πανδημία και στα προβλήματα του αγροτικού τομέα αναφέρθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Τα βέλη της προς την κυβέρνηση έριξε -για ακόμη μια φορά- η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής  στο πλαίσιο των ψηφιακών περιοδειών του κόμματος στη Θεσσαλία αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού τομέα, ενώ σχολίασε και τα ζητήματα της πανδημίας και του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Δεν μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν όπως πριν την πανδημία»

Η κ. Γεννηματά, μιλώντας για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία και την πορεία του εμβολιασμού, τόνισε ότι θα κάνει μήνες για να καλύψει τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, και γι’ αυτό χρειάζονται άμεσα μέτρα. «Στήριξη του ΕΣΥ. Και, δεύτερον, την αποφυγή κάθε συνωστισμού. Γιατί δεν μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν όπως πριν την πανδημία, με συνωστισμό στις τάξεις και την ευθύνη για τα τεστ μόνο σε γονείς και μαθητές. Ποιος, αλήθεια, αναλαμβάνει την ευθύνη αν τα παιδιά αρρωστήσουν μέσα στις πανελλαδικές;

Όχι μόνο στην οικογένεια η ευθύνη, το ένα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Γιατί δεν μπορεί να συνεχίζεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι αδιανόητο να πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί προχθές μόλις παρέλαβε τα πρώτα 40 νέα λεωφορεία. Ενώ εξαγγέλλουν 300 από τον Αύγουστο. Γιατί δεν μπορεί να μη γίνεται κανένας έλεγχος για την τήρηση των υποχρεωτικών ποσοστών με τηλεργασία στις επιχειρήσεις. Οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν μπορεί να επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τα λάθη και τις παλινωδίες της με τις θεωρίες της ατομικής ευθύνης».

Στη συνέχει η Φώφη Γεννηματά σημείωσε: «Σήμερα η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, ταυτόχρονη με τη μείωση των τιμών παραγωγών επιφέρουν την οικονομική κατάρρευση του εισοδήματος των αγροτών» και κατηγόρησε τη ΝΔ πως με την πολιτική της αφήνει ανενόχλητα τα καρτέλ της αγοράς και δεν διασφαλίζει τον στοιχειώδη υγιή ανταγωνισμό και τη διαφάνεια.

«Οι αγρότες όμως δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους. Να είναι οι ξεχασμένοι φτωχοί συγγενείς. Να επιβιώσουν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί όπως επιδιώκει η ΝΔ. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσδιόρισε ως βασικό προσανατολισμό της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας τη στήριξη της παραγωγής τροφίμων, τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών καλλιεργειών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα, την ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στον τομέα του αγροτουρισμού και της διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό», σημείωσε.

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αποφεύγει συστηματικά το διάλογο για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ πρόσθεσε πως το σχέδιο που έχει παρουσιάσει ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε., αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται, σημείωσε, «για ένα σχέδιο που παραθέτει επενδύσεις – έργα χωρίς ιεράρχηση, χωρίς να αναλύεται τι εξυπηρετεί το καθένα, ποιος είναι ο στόχος του. Λείπει ο οραματικός στόχος αλλαγής του οικονομικού μοντέλου και αναβάθμισης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments