Πολιτική

Τζανακόπουλος: Πλήγμα στην κυβερνητική αξιοπιστία

Τζανακόπουλος: Πλήγμα στην κυβερνητική αξιοπιστία
Τζανακόπουλος: O Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας.
Τζανακόπουλος: O Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τα self tests. Στο παρελθόν έχει πει ότι οι εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων κατευθύνονται από την Κυβέρνηση, ενώ διαπιστώνει ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία στις ίδιες ακριβώς συνθήκες που βρίσκονταν όταν τα έκλεισε τις προηγούμενες φορές». Στην συνέχεια κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να ενισχύσει το εκπαιδευτικό προσωπικό, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες, να εγγυηθεί την ασφάλεια των μαθητών».

Τζανακόπουλος: Σχετικά με τα self tests και το άνοιγμα των σχολείων

Αναφερθείς στα self tests, σημείωσε ότι αυτά «μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο ως επικουρικό μέσο και όχι ως κύριο μέσο για την ιχνηλάτηση της πανδημίας» και πως «η αξιοπιστία τους, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, είναι αρκετά μειωμένη», ενώ χαρακτήρισε «ύποπτη» τη διαδικασία της προμήθειάς τους. Τόνισε ότι «θα έπρεπε να συνταγογραφούνται, δωρεάν και μαζικά, μοριακά τεστ», καθώς «αυτήν τη στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος της δημιουργίας μίας νέας εστίας υπερμετάδοσης σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση για την πανδημία στη χώρα μας».

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι κάθε κίνηση ανοίγματος δραστηριοτήτων, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, «έχει τεράστια επικινδυνότητα, όταν η ΝΔ δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πραγματική ιχνηλάτηση της πανδημίας μέσω δωρεάν συνταγογράφησης των μοριακών τεστ».

Τζανακόπουλος: “Πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνηση η διαχείριση της πανδημίας”

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε για «τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την όλη κατάσταση της πανδημίας». Ανέφερε, ειδικότερα, ότι υπουργοί προανήγγειλλαν αποφάσεις της επιστημονικής επιτροπής πριν αυτή συνεδριάσει, για να υποστηρίξει «πρόκειται για ξεκάθαρη μετάθεση της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης στους επιστήμονες». «Η επιτροπή γίνεται ο “αρμός” μέσω του οποίου μεταβιβάζονται πολιτικές αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «αν δει κανείς τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας στις ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων σε σχέση με όσους νοσούν, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης». Γεγονός «που δείχνει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», πρόσθεσε. «Αυτήν τη στιγμή έχουμε 780 διασωληνωμένους, από τους οποίους τουλάχιστον οι 150 βρίσκονται εκτός ΜΕΘ», κατέληξε. Τζανακόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments