Ελλάδα

Πορεία φοιτητών: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χημικά και τραυματίες

Πορεία φοιτητών: Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χημικά και τραυματίες
Πορεία φοιτητών: Οι κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατέληξε σε επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Στην Αθήνα έξω από την ΑΣΟΕΕ και στο Πεδίον του Άρεως σημειώθηκαν επεισόδια με χημικά και ανθρωποκυνηγητό, ενώ είχαν προηγηθεί τα επεισόδια στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των φοιτών επιχείρησαν να πλησιάσουν το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών και τους κυνήγησαν μέχρι το Πεδίο του Άρεως. Περίπου 200 άτομα μπήκαν στον χώρο του Πεδίου του Άρεως με τις αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Πορεία φοιτητών: Τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων

Η φοιτητική πορεία είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων αφορούσαν την εναντίωση της φοιτητικής κοινότητας σχετικά με το νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί για τα πανεπιστήμια και απαιτούν να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία στις σχολές.

Επιπλέον, οι φοιτητές απαιτούν την ασφαλή επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και ένα χρόνο, δηλαδή από την έναρξη της πανδημίας. «Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και Πανεπιστήμια. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης», είναι το σύνθημα των φοιτητών.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Πορεία φοιτητών: Χημικά και τραυματίες στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη έγιναν έξω από τη ΔΕΘ, όπου οι φοιτητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Η αστυνομία απάντησε στις μολότοφ με χρήση χημικών, οδηγώντας την κατάσταση στο χάος. Τραυματίστηκαν δύο άτομα τουλάχιστον, ο ένας διαδηλωτής κι ένας αστυνομικός. Επιπλέον, έχουν σημειωθεί φθορές σε δύο αυτοκίνητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments