Ελλάδα

ΕΣΥ: Παράταση επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών

ΕΣΥ: Παράταση επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών
ΕΣΥ: Στην παράταση της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών φαίνεται πως θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Εξετάζεται να επιστρατευθούν περισσότεροι γιατροί.

Στην παράταση της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, για τη συνέχιση της ενίσχυσης του ΕΣΥ φαίνεται πως σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, οι ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη θα συνδράμουν με κλίνες για να διευκολύνουν το έργο των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

ΕΣΥ: Παράταση της επιστράτευσης

Οι γιατροί είχαν «επιστρατευθεί» για ένα μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η επιστράτευσή τους θα παραταθεί. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθούν σε αυτούς και επιπλέον ιδιώτες γενικοί γιατροί, που θα καλύψουν το κενό όσων τελικά δεν εμφανίστηκαν μετά την κλήση τους. ΕΣΥ

Οι ιδιώτες γιατροί, έλαβαν φύλλο πορείας στις 22 Μαρτίου και η απόφαση έχει διάρκεια ισχύς ενός μήνα από την απόφαση της επίταξης. Η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη των υπηρεσιών 206 ιδιωτών γιατρών κάτω των 60 ετών, συγκεκριμένων ειδικοτήτων (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς). Σύμφωνα με όσα προβλέπονται για την επίταξη, οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να διατηρήσουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία ενώ το ενδεχόμενο επιπλέον επιτάξεων στο μέλλον, ανάλογα με τις απαιτήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είχε προαναγγείλει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να μην παραταθεί η επίταξη των υπηρεσιών όσων ιδιωτών γιατρών δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο ΕΣΥ και να κληθούν εκ νέου εθελοντές γιατροί, για να στηρίξουν το σύστημα υγείας.

ΕΣΥ: Ρεκόρ διασωληνωμένων – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 313.444 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.265 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.397 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 837 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.936 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -7.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments