Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 17/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 17/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 17/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (17/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 2.411 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.169 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 299 νέες λοιμώξεις. Η Αχαΐα, που επί πολλές εβδομάδες σημείωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες μέρες έπεσε σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 55 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 148 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 149 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 74 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 165 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 319 κρούσματα
  • Νήσων: 10 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 175 κρούσματα
  • Πειραιώς: 129 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 299 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 55.

Χαράλαμπος Γώγος: «Δύσκολο οι μετακινήσεις το Πάσχα»

Την πεποίθηση ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο εξέφρασε μιλώντας σήμερα στον Θέμα 104,6 ο Χαράλαμπος Γώγος.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγος και καθηγητή Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η εμβολιαστική κάλυψη, η δυνατότητα χρήσης μεγάλης γκάμας διαγνωστικών μέτρων όπως η χρήση self test – που είναι πολύ σημαντική – και η χρήση ανοικτών χώρων είναι οι τρεις παράμετροι που θα βοηθήσουν ώστε μέσα στον Ιούνιο να έχουμε χαλάρωση πολύ σημαντικών μέτρων, όπως οι μετακινήσεις.

Αναφορικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων στην παρούσα φάση, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε ότι η προσπάθεια ήταν να είναι λίγο τολμηρότερο. «Μας πήγε πίσω όμως η σημαντική καθυστέρηση στην ύφεση της επιδημιολογικής φόρτισης. Αρχίζει να σταθεροποιείται η καμπύλη αλλά αργεί να πέσει προς τα κάτω που είναι πολύ σημαντικό για τη διασπορά. Υπήρχε πολύ μεγάλη διασπορά και μεγάλο υγειονομικό φορτίο προς το ΕΣΥ», είπε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Χαράλαμπος Γώγος

Ο Χαράλαμπος Γώγος

«Ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα είναι μεγάλος, η πίεση στο σύστημα μεγάλη, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται οπότε αυτό οδηγεί σε αποφάσεις πολύ πιο προσεγμένες και συντηρητικές, με δεδομένο ότι υπάρχει ένας βαθμός επικινδυνότητας στην κάθε κίνηση που ανοίγουμε» σημείωσε επίσης ο καθηγητής.

Αναφορικά με τις προοπτικές για το Πάσχα, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε πως, με τον ρυθμό που έχουμε την ύφεση στην επιδημία και την πίεση στο σύστημα είναι δύσκολο να δούμε μετακινήσεις το Πάσχα. «Σίγουρα οι αποφάσεις θα παρθούν προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αυτή τη στιγμή όπως είναι η κατάσταση δεν πρέπει να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Πρέπει να αναζητήσουμε και τις υπόλοιπες λύσεις, του ανοικτού χώρου του Πάσχα, εκεί που βρισκόμαστε» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments