Διεθνή

Η χώρα με τις θάλασσες όνειρο που θα σε πληρώσει για να κάνεις εκεί τις διακοπές σου φέτος

Η χώρα με τις θάλασσες όνειρο που θα σε πληρώσει για να κάνεις εκεί τις διακοπές σου φέτος
Το μεσογειακό νησί προσφέρει ειδυλλιακές διακοπές στους τουρίστες επί πληρωμή.

Έχοντας θέσει ως στόχο την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας της και να ξεπεράσει τους ανταγωνιστικούς προορισμούς, η Μάλτα σκοπεύει να προσφέρει στους ξένους επισκέπτες ένα ποσό μέχρι και 200 ευρώ τον καθένα, εάν εκείνοι παραθερίσουν τουλάχιστον τρεις ημέρες στο μεσογειακό νησί αυτό το καλοκαίρι.

Η προσφορά της Μάλτας είναι ιδιαίτερα ελκυστική, και οπωσδήποτε το ψηφιακό πιστοποιητικό κορωνοϊού που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διευκολύνει την μετακίνηση των τουριστών στις χώρες της Ευρώπης.

Ο υπουργός Τουρισμού Clayton Bartolo ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τον τουρισμό την Παρασκευή, λέγοντας ότι εν όψει των περιορισμών που πρόκειται να αρθούν  μέχρι την 1η Ιουνίου, οι τουρίστες που κάνουν καλοκαιρινές κρατήσεις διακοπών απευθείας μέσω τοπικών ξενοδοχείων θα λάβουν αυτό το προνόμιο.

Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στην αναζωογόνηση του τουρισμού, καθώς πέρυσι οι αριθμοί έχουν μειωθεί παραπάνω από 80% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή το 2019, όπου η χώρα προσέλκυσε περισσότερους από 2,7 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες.

«Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να θέσει τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε πολύ ανταγωνιστική θέση καθώς ξεκινά ξανά ο διεθνής τουρισμός», δήλωσε ο Bartolo. Μάλιστα, οι προσδοκίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς αναμένεται περίπου 35.000 να «εκμεταλλευτούν» τις προνομιακές διακοπές στην Μάλτα.

Πόσα χρήματα θα λαμβάνουν όσοι επιλέξουν την Μάλτα ως ταξιδιωτικό προορισμό

Ο Μπαρτόλο είπε ότι οι τουρίστες που κάνουν κράτηση για διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων θα λάβουν 100 ευρώ από την Τουριστική Αρχή της Μάλτας, ενώ το ξενοδοχείο θα διαθέσει άλλα 100 ευρώ, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Κατ’ ανάλογο τρόπο, όσοι επιλέγουν ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων θα λάβουν 150 ευρώ, ενώ όσοι κάνουν κράτηση για τις φετινές τους διακοπές σε ξενοδοχείο τριών αστέρων θα λάβουν 100 ευρώ.

Επιπλέον, η επιχορήγηση αυξάνεται κατά 10% εάν οι τουρίστες επιλέξουν ως ταξιδιωτικό προορισμό τους τα ξενοδοχεία στο Gozo, το μικρότερο νησί της Μάλτας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments