Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέος συνωστισμός στις πλατείες

Κορωνοϊός: Νέος συνωστισμός στις πλατείες
Κορωνοϊός: Για δεύτερη ημέρα οι κεντρικές πλατείες της Αθήνας πλημμύρισαν από κόσμο. Κορονοπάρτι σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Κολωνάκι, Ψυρρή.

Η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη δεν είναι οι μοναδικές πλατείες στην Αθήνα, όπου τα βράδια γίνεται χαμός και πάρτι εν μέσω πανδημίας και υποτίθεται lockdown. Φυσικά τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Κυψέλη την Παρασκευή ξεπέρασαν κάθε όριο με χιλιάδες νέους συνωστισμένους ο ένας δίπλα στον άλλον, με ποτά στο χέρι, δίχως αποστάσεις και μάσκες να ακούνε μουσική και να διασκεδάζουν.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ακόμη και σήμερα πεζόδρομοι στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι, η πλατεία Αγίας Ειρήνης, η Βεάκη στο Περιστέρι και σε πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας «πλημμύρισαν» από κόσμο. Μάλιστα, στα σημεία που παρουσιαζόταν συνωστισμός, επενέβαινε η Αστυνομία, «έσπαγε» ο κόσμος αλλά επέστρεφε λίγο αργότερα. Πλέον οι πολίτες, ειδικά οι νέοι, δείχνουν πια να μην κρατιούνται και η κατάσταση δείχνει να είναι οριακή ειδικά εν όψει Πάσχα, που όπως φαίνεται δεν θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εκτός Νομού και ο κόσμος θα μείνει στο κλεινόν άστυ.

Κορωνοϊός: Νέος συνωστισμός στις πλατείες

Το απόγευμα του Σαββάτου εμφανίστηκαν ξανά στην πλατεία Βαρνάβα αστυνομικές δυνάμεις. Μέλη του νεοσύστατου σώματος της ΕΛ.ΑΣ, με τα γάλαζια μπουφάν, κύκλωσαν την πλατεία Βαρνάβα. Στην ευρύτερη περιοχή, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε ελέγχους, ενώ δεν επέτρεπε να προσεγγίσουν την πλατεία άτομα που δεν διαμένουν στην περιοχή.

Γενικότερα χθες από νωρίς το μεσημέρι παρατηρήθηκε συνωστισμός κόσμου σε πλατείες, κεντρικά σημεία, πάρκα, αγορές και έξω από καταστήματα. Εικόνες που προκαλούν προβληματισμό με τον κόσμο να αντιλαμβάνεται την χαλάρωση των μέτρων, αλλά να μην υπάρχει μέχρι στιγμής οργανωμένο σχέδιο για άνοιγμα δραστηριοτήτων. Ακόμη ένα Σάββατο οι πλατείες της Αθήνας γέμισαν με κόσμο αγνοώντας κάθε μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός

Στου Ψυρρή, η πλατεία και οι πεζόδρομοι ήταν γεμάτοι, στο Κολωνάκι έγινε επέμβαση της αστυνομίας για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι, “πλημμύρα” στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, μία μέρα μετά το “κορωνοπάρτι” της Παρασκευής. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα στην Αιμ. Βεάκη στο Περιστέρι και στη Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Για δεύτερη ημέρα στη σειρά επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό στην Αθήνα, με νεαρούς να συνωστίζονται και το βράδυ του Σαββάτου σε αυτοσχέδια “κορωνοπάρτι” και για take-away ποτό στους δρόμους, χωρίς μάσκες και μέσα προστασίας. Εικόνες συνωστισμού και στο Περιστέρι με νεαρούς να έχουν συγκεντρωθεί και να απολαμβάνουν ένα…χαλαρό ποτό χωρίς μάσκες και αποστάσεις, σύμφωνα με το dytikesmaties.gr.

Κυψέλη, Ψυρρή και Κολωνάκι

Υπενθυμίζεται πως από νωρίς τι μεσημέρι του Σαββάτου, Κυψέλη, Ψυρρή, Κολωνάκι -και όχι μόνο- αποτέλεσαν σημεία απίστευτου και προκλητικού συνωστισμού εν μέσω πανδημίας, την ίδια στιγμή που η κατάσταση στην Αττική είναι ιδιαίτερα σοβαρή και με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να δοοκιμάζεται με εκατοντάδες διασωληνωμενους στις ΜΕΘ.

Πολεμικό τοπίο θύμιζε η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη το πρωί του Σαββάτου, εκεί όπου την Παρασκευή το βράδυ στήθηκε ένα αδιανόητο κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα να συνωστίζονται χωρίς μάσκες και αποστάσεις. Όπως θα δείτε και εσείς στην παρακάτω φωτογραφίες, τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων προσπάθησαν να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα, με τους κατοίκους τη περιοχής να είναι στην κυριολεξία στα “κάγκελα”.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.

Το κορωνο-πάρτι, φέρεται να οργανώθηκε από κάποιους και το νέο διαδόθηκε γρήγορα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο συνωστισμός ήταν μεγάλος, ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο, δεν τηρείται καμία απόσταση και οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό. Πολλοί ήταν εκείνοι που όταν είδαν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πίστευαν αυτό που συνέβαινε, θεωρώντας αρχικά ότι ίσως και τα βίντεο να είναι από την περίοδο προ-κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments