Διεθνή

Johnson & Johnson: Την Παρασκευή η απόφαση για το εμβόλιο

Johnson & Johnson: Την Παρασκευή η απόφαση για το εμβόλιο
Johnson & Johnson: Ο δρ Άντονι Φάουτσι υποστηρίζει ότι μάλλον οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν.

Πιθανότατα την Παρασκευή 23/4 θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα ξεκινήσει εκ νέου στις ΗΠΑ η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson, σύμφωνα με τον δρ. Άντονι Φάουτσι. Μέχρι στιγμής η διαδικασία του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει «παγώσει, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) πρόκειται να ανακοινώσει την ερχόμενη Τρίτη νέα ενημέρωση σχετικά με το εμβόλιο.

Ο Φάουτσι σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι δεν θα εκπλαγεί αν υπάρξει «μιας μορφής συνέχιση», ενώ πρόσθεσε τα εξής: «Δεν γνωρίζω αν έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις. Θα το γνωρίζουμε μέχρι την Παρασκευή και θα εκπλαγώ πολύ… αν δεν υπάρξει συνέχιση με κάποια μορφή ως την Παρασκευή. Μια απόφαση σχεδόν βέβαιο θα ληφθεί μέχρι την Παρασκευή».

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές Υγείας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson έπειτα από τα περιστατικά που σημειώθηκαν με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων αίματος σε έξι γυναίκες από τους περίπου επτά εκατομμύρια εμβολιασμένους με το συγκεκριμένο σκεύασμα στις ΗΠΑ.

Η επιτροπή των Αμερικανικών Κέντρων για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών πρόκειται να συνεδριάσει στις 23 Απριλίου για να συζητήσει για τα επόμενα στάδια ως προς το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ο Φάουτσι είπε ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τελική απόφαση, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν μερικές πιθανότητες. «Μια από τις πιθανότητες είναι η επαναφορά τους, αλλά με κάποια μορφή περιορισμού ή με κάποια μορφή προειδοποίησης. Αλλά θεωρώ ότι μέχρι την Παρασκευή θα γνωρίζουμε την απάντηση σε αυτό».

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ

Μετά την όλη αναστάτωση που προέκυψε στις ΗΠΑ σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και την αναστολή της χορήγησής του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις την Τρίτη. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ο ΕΜΑ είχε ζητήσει από τις χώρες να τηρήσουν στάση αναμονής και να αποθηκεύσουν μέχρι νεωτέρας τις δόσεις των εμβολίων, ενώ η Johnson & Johnson αποφάσισε να καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments