Αθλητισμός

Ζοσέ Μουρίνιο: Τέλος από την Τότεναμ

Ζοσέ Μουρίνιο: Τέλος από την Τότεναμ
Ζοσέ Μουρίνιο: Οι πληροφορίες θέλουν τον Μαουρίτσιο Σάρι να αναλαμβάνει την ομάδα.

Παρελθόν από το “τιμόνι” της Τότεναμ αποτελεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα στην Αγγλία. Τη θέση του φαίνεται ότι αναλαμβάνει ο Μαουρίτσιο Σάρι, ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους.

Αρνητικό το κλίμα στα αποδυτήρια:

Τα άσχημα αποτελέσματα της φετινής σεζόν είχαν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια τόσο της διοίκησης όσο και των οπαδών των “σπιρουνιών”. Το ποτήρι όμως ξεχείλισε με τον αποκλεισμό της ομάδας από τους «16» του Europa League από την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι αρνητικό και η έξοδος για τον Πορτογάλο ήταν αναπόφευκτη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρει η «Telegraph» η διοίκηση των «σπιρουνιών» συναντήθηκε με τον Μουρίνιο και του ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας τους, έξι μέρες πριν τον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ με την Μάντσεστερ Σίτι (25/04, 18:30). Μάλιστα, όπως τονίζει το εν λόγω δημοσίευμα, οι ιθύνοντες της Τότεναμ συναντήθηκαν ήδη με τον Μαουρίτσιο Σάρι, προκειμένου ο Ιταλός τεχνικός να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Έτσι λοιπόν ο Μουρίνιο αφήνει την Τότεναμ στην 7η θέση της βαθμολογίας στην Premier League, έχοντας καταφέρει να την οδηγήσει σε 45 νίκες, 17 ισοπαλίες και 24 ήττες.

To who is who του Special One:

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεκίνησε την καριέρα του ως μεταφραστής του Άγγλου προπονητή Σερ Μπόμπι Ρόμπσον στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην Πόρτο και στη Μπαρτσελόνα. Όταν ο Ρόμπσον έφυγε από τη Μπαρτσελόνα, ο Μουρίνιο έμεινε για ακόμα τρία χρόνια ως βοηθός του Ολλανδού προπονητή Λουίς Βαν Γκάαλ, ενώ προπονούσε τη Μπαρτσελόνα Β. Έχει κατακτήσει δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ (το 2004 με την Πόρτο και το 2010 με την Ίντερ). Επίσης, κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2003), έχει πάρει Πρωτάθλημα και Κύπελλο σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία) και έχει κατακτήσει και ένα Europa League (2017).

Είναι ανάμεσα στους τέσσερις προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών/ Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες: οι άλλοι τρεις είναι ο Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ 1970, Αμβούργο 1983), ο Ότμαρ Χίτζφελντ (Μπορούσια Ντόρτμουντ 1997, Μπάγερν Μονάχου 2001) και ο Γιουπ Χάινκες (Ρεάλ Μαδρίτης 1998, Μπάγερν Μονάχου 2013). Το 2010, η FIFA του απένειμε το βραβείο της Χρυσής Μπάλας στην κατηγορία Καλύτερος Προπονητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments