Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σπάσαμε το φράγμα των 2,5 εκατομμυρίων εμβολιασμών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σπάσαμε το φράγμα των 2,5 εκατομμυρίων εμβολιασμών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter σε σχέση με το νούμερο των συνολικών εμβολιασμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται στον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν γίνει στη χώρα μέχρι σήμερα. Να σημειώσουμε ότι για τις εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων έκαναν ενημέρωση σήμερα, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύει την ανάρτησή του και με ένα σύντομο βίντεο. «Σήμερα σπάσαμε το φράγμα των 2.500.000 εμβολιασμών στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 1.770.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και περισσότεροι από 770.000 με δύο δόσεις. Κάθε εμβολιασμός είναι μία μικρή νίκη κατά της πανδημίας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την ακρίβεια, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 2.491.857 εμβολιασμοί. 1.721.660 εμβολιασμοί με την πρώτη δόση και 770.197. Δείτε το γράφημα από το emvolio.gov.gr:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκανε ανάρτηση για τους εμβολιασμούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκανε ανάρτηση για τους εμβολιασμούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι συζήτησαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Αμέσως μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή και απαντώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό για την λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα.

Με περισσότερη ελευθερία. Αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», ενώ για την Μεγάλη Παρασκευή και την περιφορά του Επιταφίου είπε ότι θα γίνει γύρω από τους Ιερούς Ναούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, συμβιβαστική λύση φαίνεται στον ορίζοντα και για τη λειτουργία της Ανάστασης: Και αυτή θα γίνει με τους πιστούς στα προαύλια των ιερών ναών, και νωρίτερα από το σύνηθες, ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός μετά τα μεσάνυχτα με αφορμή την Ανάσταση.

«Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (σ.σ. στο χωριό) και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορωνοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments