Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένοι μένουν εκτός ΜΕΘ για μέρες

ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένοι μένουν εκτός ΜΕΘ για μέρες
ΠΟΕΔΗΝ: Αρκετοί είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς που μένουν εκτός ΜΕΘ, ενώ η λίστα αναμονής για νοσηλεία αυξάνεται απειλητικά.

Για άλλη μία φορά η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, καταγγέλλοντας την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Αρκετοί είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι μένουν εκτός ΜΕΘ για ημέρες, ενώ η αναμονή στις λίστες για νοσηλεία στις ΜΕΘ αυξάνεται απειλητικά. Σημειώνεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1607 κρούσματα, αρκετά χαμηλωμένα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο οι διασωληνωμένοι παραμένουν σταθερά στα ύψη, με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει 847 διασωληνωμένους ασθενείς.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τα νοσοκομεία ανοίγουν αυτοσχέδειες ΜΕΘ, χειρουργικές αίθουσες, αίθουσες ανάνηψης, καρδιολογικές μονάδες, ακόμη και αίθουσες κλινικών και γεμίζουν αμμέσως, ενώ εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα δικούς τους νοσηλεύομενους ασθενείς», αφήνονοντας εκτός τους «άτυχους ασθενείς που θα χρειασθούν διασωλήνωση σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει ΜΕΘ». ΜΕΘ

«Αυτό συμβαίνει στο νοσοκομείο Νίκαιας που νοσηλεύει περί τους 150 ασθενείς χωρίς να διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ για κορωνοϊό και έχει πάντα τους περισσότερους διασωληνωμένους εκτός με το περισσότερο χρόνο αναμονής. Αργότερα, και να βρεθεί ΜΕΘ ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες επιβίωσης», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Βάσει των σημερινών δεδομένων, η Αττική έχει καταγράψει τουλάχιστον 45 διασωληνωμένους ασθενής, ενώ δεκάδες είναι τα περιστατικά διασωληνωμένων ασθενών με άλλες νόσους εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Όπως συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «στο “Γεννηματάς” υπάρχουν τέσσερα περιστατικά εκτός ΜΕΘ από τρεις ημέρες έως μία εβδομάδα, ενώ στο “Ασκληπιείο”, 58χρονος διασωληνωμένος με κορωνοϊό βρίσκεται για 4η ημέρα εκτός ΜΕΘ». Επίταξη γιατρών

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ έχει οργανώσει μεγάλη κινητοποίηση και πορεία την Πέμπτη 22 Απριλίου στην Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απελπιστική κατάσταση των νοσοκομείων. Η πορεία θα ξεκινήσει από τη πλατεία Μαβίλη στις 9 π.μ., θα διέλθει από το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και το υπουργείο Εργασίας και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας.

ΠΟΕΔΗΝ: Η λίστα των διασωληνωμένων που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ

  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 4 ασθενείς
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 9 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό και 4 διασωληνωμένα γενικά περιστατικά (ο ένας ασθενής βρίσκεται εκτός ΜΕΘ επί μία εβδομάδα και οι υπόλοιποι για 3η μέρα)
  • ΕΛΠΙΣ: 1 ασθενής
  • ΕΡΥΘΡΟΣ: 4 ασθενείς
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 2 ασθενείς
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ:1 ασθενής
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 2 ασθενείς, εκ των οποίων ένας 58χρονος για 4η ημέρα.
  • ΤΖΑΝΕΙΟ: 3 ασθενείς
  • ΝΙΚΑΙΑ: 10 ασθενείς
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 9 ασθενείς

Σε λίστα αναμονής βρίσκονται σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τουλάχιστον 49 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments