Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Υπέρ της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών

ΠΟΕΔΗΝ: Υπέρ της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών
ΠΟΕΔΗΝ: Με τους διασωληνωμένους να αυξάνονται συνεχώς η ομοσπονδία προχωρά σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση της υγείας.

Για άλλη μία φορά η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. Την ίδια ώρα καταγγέλλει την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Μάλιστα, την Δευτέρα η οργάνωση είχε ανακοινώσει πως οι διασωληνωμένοι μένουν εκτός ΜΕΘ για μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, στάση εργασίας 9.00 – 15.00, συγκέντρωση στη Πλατεία Μαβίλης 9 π.μ. και πορεία προς το υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 22 Απριλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Μέσα στα αιτήματα βρίσκεται η επαρκής χρηματοδότηση και στελέχωση της Δημόσιας Υγείας και την επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων του κλάδου. ΜΕΘ

Η ανακοίνωση

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων εφέτος είναι 20% μειωμένοι σε σχέση με πέρυσι». Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, σημειώνει ότι «παρά την αύξηση των ΜΕΘ κανονικών και προσωρινών, παρά το μέγεθος των δωρεών που έγιναν στα νοσοκομεία, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν.

Αρκετοί διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους. Σε κάθε εφημερία τα νοσοκομεία γεμίζουν 2 με 3 κλινικές περιστατικά κορωνοϊού σε βάρος άλλων γενικών παθήσεων, αυξάνοντας την νοσηρότητα και τη θνητότητα από άλλες αιτίες». Η Ομοσπονδία, προσθέτει ότι η μετακίνηση γιατρών και η επιστράτευση συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γίνεται «χωρίς σχέδιο και οργάνωση».

Η ΠΟΕΔΗΝ τάσσεται υπέρ «της επίταξης των γιατρών της Πρωτοβάθμιας για να παρακολουθούν ασθενείς με κορωνοϊό στο σπίτι τους και της επίταξης των κλινικών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας για περιστατικά κορονοϊού». Η Ομοσπονδία προτείνει τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικού (εμβολιασμένων και μη), τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται και επίδειξη αρνητικού τεστ των συνοδών.

ΠΟΕΔΗΝ: Η λίστα των διασωληνωμένων που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 4 ασθενείς ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 9 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό και 4 διασωληνωμένα γενικά περιστατικά (ο ένας ασθενής βρίσκεται εκτός ΜΕΘ επί μία εβδομάδα και οι υπόλοιποι για 3η μέρα) ΕΛΠΙΣ: 1 ασθενής ΕΡΥΘΡΟΣ: 4 ασθενείς ΘΡΙΑΣΙΟ: 2 ασθενείς ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ:1 ασθενής ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 2 ασθενείς, εκ των οποίων ένας 58χρονος για 4η ημέρα. ΤΖΑΝΕΙΟ: 3 ασθενείς ΝΙΚΑΙΑ: 10 ασθενείς ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 9 ασθενείς

Σε λίστα αναμονής βρίσκονται σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τουλάχιστον 49 άτομα. ΠΟΕΔΗΝ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments