Ειδήσεις

Γεραπετρίτης εστίαση: Στόχος το άνοιγμα μετά το Πάσχα

Γεραπετρίτης εστίαση: Στόχος το άνοιγμα μετά το Πάσχα
Γεραπετρίτης εστίαση: Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι είναι στόχος της Κυβέρνησης το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους μετά το Πάσχα.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε για την εστίαση και την επιδημιολογική εικόνα. Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι εξετάζεται δεσμίδα μέτρων αποσυμπίεσης. Επίσης είχε αναφέρει πως δεν θα πρέπει να υπάρχει πολυγλωσσία για την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τον «οδικό χάρτη για ελεγχόμενο άνοιγμα στην κοινωνία και στην αγορά» ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε στην ΕΡΤ για πιο σαφή ορίζοντα ελευθερίας, με όπλο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τον εμβολιασμό και σύμμαχο τον καλό καιρό. Χαρακτήρισε επιτυχημένη την επιλογή της κυβέρνησης για το λιανεμπόριο και τα Λύκεια και τόνισε ότι «με την ίδια λογική ακούμε και σήμερα τους ειδικούς».

Γεραπετρίτης: “Στόχος Μαίου είναι η πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων”

«Είναι κρίμα τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία να σκοντάψουμε στο τελευταίο εμπόδιο», δήλωσε ενόψει των ανακοινώσεων κυβέρνησης και ειδικών, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προαναγγέλλοντας και εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ απηύθυνε συγχρόνως παράκληση «να εμβολιαστούν όλοι», με στόχο, «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να δημιουργήσουμε τείχος ανοσίας».

«Στόχος Μαίου είναι η πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων και βασικό θέμα είναι οι πολίτες να πειστούν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα», δήλωσε στη συνέχεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Σχετικά με τα self tests τόνισε ότι η κυβέρνηση εξασφαλίζει την «επάρκεια ως αρχές Ιουνίου, κατά την μεταβατική περίοδο προς ομαλότητα». Επίσης, χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη μέθοδο με την οποία άνοιξαν τα Λύκεια, με πρόθεση της κυβέρνησης να το εφαρμόσει σε Γυμνάσια και Δημοτικά.

Αναφερόμενος και στο άνοιγμα της εστίασης, είπε ότι πρόθεση είναι μετά το Πάσχα «να διοχετεύσουμε τους πολίτες κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους αφού και ο καλός καιρός δίνει αυτό το δικαίωμα».

Γεραπετρίτης: «Στο πλέγμα των μέτρων οι διαδημοτικές μετακινήσεις»

Όπως τόνισε ο υπουργός, στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει το Πάσχα, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το Πάσχα, πρόσθεσε όμως ότι «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό», σημειώνοντας ότι «πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα». Γεραπετρίτης εστίαση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments