Ελλάδα

Άνοιγμα εστίασης: Ανατροπή στην απόφαση της Επιτροπής

Άνοιγμα εστίασης: Ανατροπή στην απόφαση της Επιτροπής
Άνοιγμα εστίασης: Από ότι όλα δείχνουν οι λοιμωξιολόγοι τείνουν να εισηγηθούν το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους αμέσως μετά το Πάσχα.

Από ότι φαίνεται το άνοιγμα της εστίασης επισπεύδεται από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας είχε αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα μετά το Πάσχα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε εκτιμήσει πως πλησιάζει το άνοιγμα της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή δίνει πράσινο φως για επανεκκίνηση της εστίασης, εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαϊου ή την Τρίτη 4 του μήνα με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Pfizer

Έξι μήνες κλειστή η εστίαση

Η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και μένει η ψηφοφορία των λοιμωξιολόγων για να κλειδώσει η απόφαση. Να σημειωθεί ότι η εστίαση έκλεισε στις 3 Νομβρίου και το άνοιγμά της θα γίνει ακριβώς έξι μήνες μετά. Τις προηγούμενες ημέρες συζητούνταν έντονα το άνοιγμα της εστίασης στις 10 Μαϊου, μαζί με τα σχολεία λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του Τουρισμού.

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ενώ τις επόμενες ώρες, μέχρι αύριο, αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη για τον οδικό έξοδο από το lockdown και για το Πάσχα στην πόλη για δεύτερη χρονιά φέτος.

Πελώνη: Στόχος να ανοίξουν 10 Μαΐου τα σχολεία

Την 10η Μαΐου έθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ως ορόσημο για το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων στα σχολεία.

Έτσι, αν όλα κυλήσουν ομαλά η δεύτερη Δευτέρα του Μαΐου θα είναι η μέρα που θα χτυπήσει το κουδούνι στα Νηπιαγωγεία τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια.

Σύμφωνα επίσης με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δεν είναι πολύ πιθανόν φέτος να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου όπως έχει ανακοινωθεί.

Ανάσταση στις 21:00 και έως δυο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα αρθεί αλλά θα υπάρξει μια ρύθμιση στο ωράριο λέγοντας πως «παράνομα στις εκκλησίες δεν θα είμαστε». Εκτιμάται ότι το βράδυ της Ανάστασης η απαγόρευση κυκλοφορίας θα επεκταθεί κατά δύο ώρες και θα ξεκινήσει στις 23:00. Την υπόλοιπη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 22:00.

Όσον αφορά στο πασχαλινό τραπέζι, είπε ότι σε αυτό θα πρέπει να είναι μόνο δυο οικογένειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments