Πολιτική

Γεωργιάδης: Πλησιάζει το άνοιγμα της εστίασης

Γεωργιάδης: Πλησιάζει το άνοιγμα της εστίασης
Γεωργιάδης: Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους και για την πορεία του ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Σταμπουλίδης είχε δηλώσει ότι το άνοιγμα της εστίασης θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το Πάσχα. Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης είχε εισηγηθεί το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η εστίαση αναμένεται ανοίξει και ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» δήλωσε σχετικά. Ξεκαθάρισε πάντως πως το αρχικό άνοιγμα θα αφορά μόνον στους εξωτερικούς χώρες. Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: “Η διαδικασία των self test ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή”

Αναφορικά με το λιανεμπόριο δήλωσε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ενταθεί στην διαδικασία των self test. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό ενδεχομένως την Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου φυσικά, όπως τόνισε με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside. «Στόχος του υπουργείου είναι να καταργηθεί το click inside, εφόσον προλάβουμε τους στόχους» είπε.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός και υπογράμμισε πως η λογική λέει ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού σε συνδυασμό με το «υπερόπλο των self test», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας. Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, σχολίασε πως η διαδικασία των self test ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

σταμπουλίδης

Σταμπουλίδης: Μετά το Πάσχα ανοίγει η εστίαση

Επί της κατάστασης στο λιανεμπόριο τοποθετήθηκε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα, θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, πάντα με βάση και την θέση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Έκανε δε την εκτίμηση ότι ακόμα και πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού. Σύμφωνα με τον ίδιο, αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημείωσε πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test το οποίο όπως επισήμανε θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζομένους σε αυτό, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα, οπότε και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments