Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Τα μέτρα πλέον δεν αποδίδουν

Βασιλακόπουλος: Τα μέτρα πλέον δεν αποδίδουν
Βασιλακόπουλος: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ζήτησε να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα χωριά από τα αστικά κέντρα για το Πάσχα.

Τη δική του άποψη για το Πάσχα στο χωριό εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως είπε στον ΑΝΤ1, η παράταση των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις και ενόψει του Πάσχα είναι θεωρητικά σωστή, αλλά δεν είναι ρεαλιστική, καθώς ο κόσμος για πολλούς λόγους δεν πειθαρχεί. “Τα μέτρα πλέον δεν αποδίδουν και είναι αναποτελεσματικά” τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Επίσης, ο καθηγητής ζήτησε να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα χωριά από τα αστικά κέντρα για το Πάσχα και είπε ότι οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να ελαχιστοποιηθούν εφόσον υπάρξει «μια έντιμη συμφωνία, ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες, οι οποίοι για να μετακινηθούν θα κάνουν self test και θα είναι ειλικρινείς με τα αποτελέσματα».

Αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής:

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος είπε ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής παρουσιάζει αύξηση και καθώς δείχνει το τι συνέβη 1-2 μέρες νωρίτερα, το απέδωσε στα κορωνοπάρτι και τον συγχρωτισμό σε διάφορους χώρους το Σαββατοκύριακο. Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ακριβώς αντίθετη πορεία είχαμε όταν άνοιξε το λιανεμπόριο, καθώς τότε όχι μόνο δεν καταγράφηκαν ανοδικές τάσεις στο ιικό φορτίο, αλλά αντίθετα μειώθηκε.

Τέλος ο κ. Θωμαΐδης, είπε ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που οι πολίτες γιόρτασαν μέσα στα σπίτια τους και είχαμε οικογενειακές και άλλες συγκεντρώσεις, το ιικό φορτίο στα λύματα κατέγραψε σημαντική αύξηση και προειδοποίησε πως πλέον «ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί».

Τι σκέφτεται η κυβέρνηση για το Πάσχα:

Η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα, ενώ ακόμα και σήμερα μπορεί να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ για τις μετακινήσεις το Πάσχα, «θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Οι προθέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης θα εξεταστούν από τους ειδικούς, που συνεδριάζουν σήμερα το πρωί και ακολούθως θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρας, όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία, πάντως, τόνισε πως ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments