Αθλητισμός

Λαπόρτα για European Super League: Είναι απολύτως αναγκαία

Λαπόρτα για European Super League: Είναι απολύτως αναγκαία
Λαπόρτα για European Super League: Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιμένει ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι απολύτως αναγκαία. Πώς το δικαιολόγησε.

Ο Τζουάν Λαπόρτα, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, τοποθετήθηκε για την European Super League παρά την ανακοίνωση της αναβολής της, δηλώνοντας ότι είναι «απολύτως αναγκαία». Να θυμίσουμε ότι την ίδια θέση έχει και ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και πρόεδρος της λίγκας που κατέρρευσε, αλλά είναι σίγουρο ότι θα επιχειρηθεί να φτιαχτεί στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα στην τοποθέτησή του έκανε λόγο και για πιέσεις στις ομάδες που συνίδρυσαν την European Super League. Ο Τζουάν Λαπόρτα μίλησε στο TVE, ενώ πήγαινε για να παρακολουθήσει το τουρνουά τένις Open Banc Sabadell-Trofeo Conde de Godó.

Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η European Super League είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει πράξη. Στη συνέχεια, βέβαια, πρόσθεσε ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν τα μέλη του συλλόγου. Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Κρατούμε μια συνετή στάση. Η European Super League είναι απόλυτα αναγκαία, αλλά την τελευταία λέξη την έχουν τα μέλη. Οι μεγάλες ομάδες αποφέρουμε πολλά έσοδα και πρέπει να διατυπώνουμε την άποψη μας για το οικονομικό κομμάτι. Θα πρέπει να είναι μια ελκυστική διοργάνωση στη βάση των αθλητικών αξιών. Υπερασπιζόμαστε την ύπαρξη των εθνικών πρωταθλημάτων και είμαστε ανοικτοί σε διάλογο με την UEFA.

Χρειαζόμαστε περισσότερα έσοδα για είναι πιο θεαματικό όλο αυτό. Νομίζω ότι θα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε. Υπήρξαν πιέσεις σε μερικές ομάδες, αλλά η πρόταση εξακολουθεί να ισχύει. Κάνουμε σημαντικές επενδύσεις, τα συμβόλαια είναι πολύ υψηλά και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες αυτές οι σκέψεις πάντα με γνώμονα τις αξίες του αθλητισμού».

Λαπόρτα για European Super League: Είναι απολύτως αναγκαία

Λαπόρτα για European Super League: Είναι απολύτως αναγκαία

Να θυμίσουμε ότι η European Super League δεν άντεξε ούτε 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της ίδρυσής της την περασμένη Κυριακή. Η ανακοίνωση για την αναβολή της ήρθε κάτω από σφοδρές αντιδράσεις οπαδών, άλλων ομάδων, παιχτών, προπονητών, αλλά και της UEFA και της FIFA. Θυμηθείτε την ανακοίνωση της αναβολής:

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν «status quo» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει. Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρόταση μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική «πυραμίδα», βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, ήμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

European Super League: Η ανακοίνωση της αναβολής

European Super League: Κατέληξε σε φιάσκο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments