Ελλάδα

Με αυτό το έντυπο μπορείτε να μετακινηθείτε εκτός νομού το Πάσχα

Με αυτό το έντυπο μπορείτε να μετακινηθείτε εκτός νομού το Πάσχα
Μετακινήσεις: Παρά την απαγόρευση των ειδικών για μετακινήσεις μεταξύ των νομών το Πάσχα, υπάρχει δικαιολογητικό για την μετακίνηση.

Οι μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα σε γενικές γραμμές απαγορεύεται με την εξαίρεση της μετακίνησης στον τόπο κύριας κατοικίας. Την Τετάρτη οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν το άνοιγμα της εστίασης. Ακόμη, αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε αναφέρει την πρόθεση της Κυβέρνησης για άνοιγμα της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, η μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Η διαδικασία για την έκδοση της βεβαίωσης

Βήμα βήμα η διαδικασία έκδοσης της βεβαίωσης

  • Μπαίνετε στο www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis
  • Είσοδος στην εφαρμογή με κωδικούς Taxis
  • Επιλέγετε εκτύπωση βεβαίωσης κατοικίας ειδικής χρήσης
  • Τα στοιχεία σας βγαίνουν αυτόματα από το σύστημα.

Τι πρέπει να προσέξετε στις μετακινήσεις

Κάποιος που έχει δηλώσει «Κατοικία» στην Καρδίτσα και «Κύρια Κατοικία» στην Αθήνα, δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός νομού Αττικής με το παραπάνω έντυπο, παρά μόνο να επιστρέψει στον τόπο κύριας κατοικίας του. Αν η «Κύρια Κατοικία» του είναι στην Καρδίτσα και η εργασία του στην Αθήνα θα μπορέσει να μετακινηθεί μιας και προβλέπεται.

Οι εξαιρέσεις

Μέχρι την άρση του συγκεκριμένου μέτρου, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για έξι λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
μετακινήσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments