Ελλάδα

Lockdown Ελλάδα: Η οριστική εισήγηση της Επιτροπής

Lockdown Ελλάδα: Η οριστική εισήγηση της Επιτροπής
Lockdown Ελλάδα: Μετά από έξι μήνες, η εστίαση με βάση την εισήγηση των Λοιμωξιολόγων πρόκειται να ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους.

Σε σταδιακή άρση του lockdown στην Ελλάδα καταλήγει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Πριν από λίγο και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής έγινε γνωστό το ότι καταλήγουν στο άνοιγμα της εστίασης. Ακόμη, αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε αναφέρει την πρόθεση της Κυβέρνησης για άνοιγμα της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την συνεδρίαση της, η Επιτροπή αποφάσισε να ανοίξει στις 3 Μαϊου η εστίαση, στις 10 Μαϊου οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και στις 14 Μαϊου οι διαπεριφερειακές μετακίνησεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τα καφέ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους. Τα τραπεζάκια θα είναι έξω, ενώ θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά μαγαζί και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης εργαζόμενοι και καταστηματάρχες θα υποχρεούνται να πηγαίνουν στη δουλειά τους αφού θα έχουν αρνητικό self test. Lockdown Ελλάδα

Η πλήρης εισήγηση

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί αίρουν σταδιακά το lockdown στην Ελλάδα δίνοντας το πράσινο φως στις παρακάτω δραστηριότητες:

  • ‘Ανοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου με τραπεζάκια έξω
  • Άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων στις 10 Μαΐου
  • Άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 14 Μαΐου
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά

Τα μέτρα

Όσον αφορά το Πάσχα η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι έως εννέα άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και μέχρι 12 άτομα αν το τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν επίσης να πάει πιο αργά και η απαγόρευση κυκλοφορίας το Πάσχα. Συγκεκριμένα εισηγήθηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 10 το βράδυ ( αντί 9 που ήταν), ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά στα σπίτια μας θα γυρνάμε στις 11 το βράδυ.

Με self test ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά στις 10 Μαΐου

Την ίδια ώρα με «οδηγό» το άνοιγμα των Λυκείων και «όπλο» τα self test, αλλά και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, θα επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά της χώρας στις 10 Μαΐου.

Άλλωστε η εφαρμογή του μέτρου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη, καθώς ασυμπτωματικοί με κοροναϊό, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν, εντοπίστηκαν και βρίσκονται σε απομόνωση ώστε να μη συμβάλλουν στη διάδοση του ιού.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους. Κρούσματα σήμερα 4 4

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments