Διεθνή

Γενοκτονία Αρμενία: Ο Ερντογάν τα έβαλε με την Αρμενία

Γενοκτονία Αρμενία: Ο Ερντογάν τα έβαλε με την Αρμενία
Γενοκτονία Αρμενία: Ο Ερντογάν τα έβαλε με την Αρμενία και προσπαθεί να διαχειριστεί τη μεγάλη ήττα που δέχθηκε η χώρα επί δικής του προεδρίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται εν εξάλλω κατάσταση, όπως και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την ήττα μεγάλη ήττα που δέχθηκε η Τουρκία από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, από τις ΗΠΑ και τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μάλιστα ανέφερε την Κωνσταντινούπολη με το ελληνικό της όνομα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να διαχειριστεί την ιστορική ήττα που δέχθηκε η χώρα του, επί δικής του θητείας, αλλά παρά τον εκρηκτικό χαρακτήρα που τον διακρίνει με τις προκλητικές δηλώσεις του, τώρα αρκέστηκε να μην δείξει την οργή του τόσο έντονα, αλλά με μια ήπια αντίδραση, για τα δικά του δεδομένα, κατηγορώντας την Αρμενία.

Πιθανότατα φοβούμενος να τα βάλει με τις ΗΠΑ, προτίμησε να ενοχοποιήσει τρίτους που θεωρεί πως παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Τουρκίας και φυσικά την Αρμενία, που νιώθει ιστορική δικαίωση που οι θηριωδίες της Τουρκίας στον λαό της αναγνωρίστηκαν επίσημα για πρώτη φορά από Αμερικανό Πρόεδρο ως γενοκτονία.

«Κανείς δεν θα έπρεπε να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι συζητήσεις -οι οποίες θα έπρεπε να διεξάγονται από ιστορικούς- πολιτικοποιούνται από τρίτους και γίνονται ένα μέσο παρέμβασης στη χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον Αρμένιο Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη.

Σε πιο σκληρό ύφος ήταν η αντίδραση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter «Δεν έχουμε να μάθουμε τίποτα από κανέναν ως προς το παρελθόν μας. Ο πολιτικός οπορτουνισμός είναι η μεγαλύτερη προδοσία στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση, η οποία βασίζεται στον λαϊκισμό».

Και προσθέτει ότι «Η δήλωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν έχει ούτε νομική ούτε ηθική εξουσία να κρίνει ιστορικά ζητήματα, δεν έχει αξία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments