Τεχνολογία

iOS 14.5: Έρχεται την επόμενη εβδομάδα

iOS 14.5: Έρχεται την επόμενη εβδομάδα
iOS 14.5: Η νέα έκδοση έρχεται στις 30/04 μαζί με τα watchOS 7.4 και macOS 11.3.

Έπειτα από το iOS 14, κατά τη διάρκεια του ανοιξιάτικου event της Apple (20/04) και στην παρουσίαση των AirTag πέρασε η ανακοίνωση του iOS 14.5. Τα AirTag έρχονται την επόμενη εβδομάδα (30/03) και «θα λειτουργούν με συσκευές που τρέχουν iOS 14.5 ή μεταγενέστερο. Αυτές οι αναβαθμίσεις software θα γίνουν διαθέσιμες την επόμενη εβδομάδα».

Εκτός των AirTag η νέα έκδοση φέρνει τη δυνατότητα να ξεκλειδώνετε το iPhone με FaceID ενώ φοράτε μάσκα, αν φοράτε ταυτόχρονα και το Apple Watch. Επιπλέον θα υπάρχει αναβαθμισμένη Music εφαρμογή με swipe gestures και διαμοιρασμό στίχων, AirPlay 2 υποστήριξη για Fitness+, αναφορά συμβάντων στο Apple Maps και υποστήριξη PS5 και Xbox Series X controllers.

Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν και για το iPadOS 14.5. Μαζί με αυτό, αναμένεται και η έλευση των watchOS 7.4 και macOS 11.3, καθώς θα υποστηρίζουν τα νέα χαρακτηριστικά των Apple Podcast.

Apple

H Apple Inc. (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) γνωστή και απλώς ως Apple είναι μια αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, online υπηρεσίες και υπολογιστές. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (iMac) το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare θυγατρικές της Quest Holdings.

Η ιστορία της Apple

Η Apple ιδρύθηκε από τον Στηβ Τζομπς (Steve Jobs) (1955-2011) και τον Στήβεν Βόζνιακ (Steven Wozniak) το 1976 σε ένα γκαράζ στην μικρή πόλη, Λος Άλτος της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Σκοπός της ίδρυσης και πρώτο της προϊόν ήταν ο υπολογιστής Apple I, δημιούργημα του Βόζνιακ, ο οποίος έγινε ευρέως αποδεκτός ως ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός υπολογιστής του κόσμου. Έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 1977, η Apple ανακοίνωσε τον Apple II, τον διάδοχο του Apple I, ο οποίος για πολλά έτη παρέμεινε βασικός παράγοντας της οικονομικής ευημερίας της εταιρείας.

Ο Apple ΙΙ κατέκτησε εκατομμύρια χρηστών που μέχρι τότε δεν είχαν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πρωτοποριακά για την εποχή προγράμματα όπως το VisiCalc του Νταν Μπρίκλιν (Dan Bricklin), το πρώτο πρόγραμμα υπολογιστικού φύλλου (spreadsheet), το οποίο έγινε και λόγος αγοράς του εν λόγω υπολογιστή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments