Διεθνή

Κορωνοϊός Ευρώπη: Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα

Κορωνοϊός Ευρώπη: Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα
Κορωνοϊός Ευρώπη: Το τρίτο κύμα της πανδημίας προσπαθούν να περιορίσουν Ιταλία και Γερμανία.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να χτυπά την Ευρώπη. Ειδικότερα σε Ιταλία και Γερμανία εντοπίστηκαν 13.817 και 18.773 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως χθες στην Ελλάδα εντοπίστηκαν 2.597 κρούσματα του νέου ιού, ενώ 1.198 από αυτά ήταν στην Αττική.

Κορωνοϊός Ευρώπη: Τα κρούσματα στην Ιταλία

Το Σάββατο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.817 νέα κρούσματα κορονοϊού και 322 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 320.780 διαγνωστικά τεστ, το 4,3% από τα οποία προέκυψε θετικό. Το περασμένο εικοσιτετράωρο, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4,7%, τα περιστατικά ήταν 14.761 και 342 οι θάνατοι.

Κορωνοϊός Ευρώπη

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 85 ασθενείς λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 469 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας, τα περιστατικά στην Ιταλία είναι 3.949.517 και οι νεκροί 119.021. Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα, στα δυο τρίτα των περιφερειών της Ιταλίας θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, με το άνοιγμα της εστίασης και τη δυνατότητα ομαδικής άθλησης σε εξωτερικούς χώρους.

Ήδη σήμερα, όμως, σε κεντρικούς δρόμους της Ρώμης και της Νάπολης υπήρξε πολυκοσμία, κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς, κυρίως σε σχέση με το τι μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Κορωνοϊός Ευρώπη: Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 18.773 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.287.418, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Παράλληλα, υπέκυψαν ακόμη 120 ασθενείς με COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 81.564 νεκρούς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Κορωνοϊός Ευρώπη

Η καγκελάριος της Γερμανίας κάλεσε τους Γερμανούς να τηρήσουν τους πιο αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης, τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά ήταν αναγκαία προκειμένου να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία δίνει αγώνα για να περιορίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά οι προσπάθειες περιπλέκονται από το πιο μεταδοτικό στέλεχος Β117 του νέου κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία αλλά και τη σχετικά βραδεία έναρξη των εμβολιασμών. Αν ο αριθμός των μολύνσεων μειωθεί τις επόμενες εβδομάδες, τα συστηματικά τεστ θα βοηθήσουν ώστε να επιτραπεί μια ελεγχόμενη χαλάρωση των περιορισμών, υποσχέθηκε η Μέρκελ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments