Πολιτική

Μπακογιάννη: Ηχηρό μήνυμα Μπάιντεν σε Ερντογάν

Μπακογιάννη: Ηχηρό μήνυμα Μπάιντεν σε Ερντογάν
Μπακογιάννη: Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σχετικά με την απόφαση Μπάιντεν να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων. Ακόμη, η πρώην υπουργός έχει αναφέρει ότι τα κορωνοπάρτι δεν είναι τυχαία. Επίσης, η ίδια είχε αναφέρει πως αστειεύτηκε όταν είχε δηλώσει πως θα πάει στα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι: «το τελευταίο πράγμα που περίμενε ο κ. Ερντογάν ήταν ότι το πολυπόθητο τηλεφώνημα που περίμενε από τον κ. Μπάιντεν θα ερχόταν με ένα τόσο κακό νέο για την Τουρκία».

Ντόρα Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη

Μπακογιάννη: “Καμμία αμερικανική κυβέρνηση δεν τόλμησε να προβεί σε τέτοια κίνηση”

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι καμία αμερικανική κυβέρνηση δεν τόλμησε να προβεί σε τέτοια κίνηση καθώς γνώριζε ότι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας θα ήταν μεγάλες. «Ο κ. Μπάιντεν είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα αναγνωρίσει την γενοκτονία και το κάνει σήμερα στέλνοντας ένα σκληρό μήνυμα ότι έχουν αλλάξει οι κανόνες του παιχνιδιού και ότι θα υπερασπιστεί τις αρχές και αξίες των ΗΠΑ αποτελεσματικά.

Έρχεται ως τελειωτικό χτύπημα μετά τα F35 και τα συγκεκριμένα αμερικανικά μηνύματα για την υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία». Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για τον Ερντογάν καθώς στο εσωτερικό της χώρας οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σοβαρή κατρακύλα και τα οικονομικά της Τουρκίας δεν πηγαίνουν καλά.

Μπακογιάννη: Για την απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα

Τέλος, μιλώντας για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό για το Πάσχα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Ποια οργάνωση κράτους μπορεί να ελέγξει όσους έχουν εμβολιαστεί από εκείνους που δεν έχουν; Ας είμαστε λίγο πραγματιστές. Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιος τρόπος. Για τους τουρίστες υπάρχει, μπορείς να τον ελέγξεις, είναι ένα αεροπλάνο.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ελέγχεις αεροπλάνα, πλοία, τις εισόδους της χώρας, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις όλους τους δρόμους της Ελλάδας. Αν φύγουν άρρωστοι άνθρωποι, θα αντέξουν τα νοσοκομεία; Για αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο. Αν πρόκειται να πάει κάποιος τουρίστας στα νησιά μας, θα πάει και με ανοιχτή την εστίαση, και βεβαίως θα πάμε και εμείς μαζί του για να κάνουμε τις διακοπές μας. Άρα το θέμα μας είναι πώς θα αντέξουμε μέχρι τις 15 Μαΐου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments