Ελλάδα

Κωτσιόπουλος: Θα εξεταστεί η δυνατότητα για 2η δόση στον τόπο διακοπών

Κωτσιόπουλος: Θα εξεταστεί η δυνατότητα για 2η δόση στον τόπο διακοπών
Κωτσιόπουλος: Ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας μίλησε για την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, ενώ αναφέρθηκε στο τι μπορεί να γίνει με τη 2η δόση.

Ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στη δεύτερη δόση. Να σημειώσουμε ότι από χθες βράδυ άνοιξε η πλατφόρμα για όσους είναι 30 με 39 ετών, ενώ στη χθεσινή ενημέρωση έγιναν γνωστές και οι ημερομηνίες για τους εμβολιασμούς κι άλλων ηλικιακών ομάδων.

Ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας σημείωσε στην ΕΡΤ ότι πρακτικά επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα που έχει οδηγό τους νέους ανθρώπους. Για να είναι γρηγορότερη και ασφαλέστερη αυτή η επιστροφή πρέπει να εμβολιαστούν οι νέοι άνθρωποι που κινούν την αγορά. Ο κ. Κωτσιόπουλος έκανε έκκληση προς τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, είπε πως εν όψει καλοκαιριού θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει η δεύτερη δόση σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας.

Κωτσιόπουλος: Θα εξεταστεί η δυνατότητα για 2η δόση στον τόπο διακοπών

Κωτσιόπουλος: Θα εξεταστεί η δυνατότητα για 2η δόση στον τόπο διακοπών

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι διαθέσιμο και μπορεί να γίνει άμεσα στους νέους, είπε ακόμα ο κ. Κωτσιόπουλος στην ΕΡΤ. Για τη σύσταση προς τις εγκύους σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι τηρείται στάση αναμονής και πως δόθηκε διότι απλά χρειάζεται χρόνος για να συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία από τις μελέτες.

Για το ενδεχόμενο να τους δοθεί η δυνατότητα επιλογής εμβολίου μέσα από την πλατφόρμα σημείωσε πως οι απαραίτητες διευκρινίσεις γενικά για το θέμα θα δοθούν αρμοδίως μέσα στις επόμενες μέρες.

Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως η πλειονότητα των ανθρώπων που χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι άνω των 65 και από αυτούς το 85% ήταν ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα. Σε αυτό το σημείο απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ξανασκεφτούν το ζήτημα της δικής τους ασφάλειας και να λάβουν υπόψη και την κατάσταση του ΕΣΥ που δέχεται μεγάλη πίεση. «Όταν το κράτος δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο, για να επανέλθουμε όλοι γρήγορα σε μια κανονικότητα», ανέφερε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να μπορεί να γίνει στον τόπο διακοπών η δεύτερη δόση του εμβολίου είπε πως είναι κάτι που σίγουρα θα εξεταστεί από την Επιτροπή. Ο ίδιος εκτίμησε πως επειδή το καλοκαίρι δεν θα διαταραχθεί η διαδικασία των εμβολιασμών και επανέλαβε πως είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την κρίση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments