Κόσμος

Ελβετία: Εκδηλώσεις με 3.000 εμβολιασμένους θεατές τον Ιούλιο

Ελβετία: Εκδηλώσεις με 3.000 εμβολιασμένους θεατές τον Ιούλιο
Ελβετία: Η απόφαση σχετικά με το αν θα επιτραπούν εκδηλώσεις με μεγάλα πλήθη αναμένεται στο δεύτερο μισό του Ιουνίου.
Ελβετία: Η απόφαση σχετικά με το αν θα επιτραπούν εκδηλώσεις με μεγάλα πλήθη αναμένεται στο δεύτερο μισό του Ιουνίου.

Η Ελβετία σκέφτεται να επιτρέπει τις εκδηλώσεις όπου θα παρευρίσκονται έως και 3.000 θεατές από τον Ιούλιο, θέτοντας όμως ως κριτήριο οι συμμετέχοντες να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, να μπορούν να αποδείξουν ότι χουν αναρρώσει από τη νόσο ή έχουν αρνητικό τεστ.

Οι σκέψεις της ελβετικής κυβέρνησης έρχονται μετά το «πείραμα» της Βαρκελώνης, όπου 5.000 θεατές παρακολούθησαν ροκ συναυλία φορώντας προστατευτικές μάσκες. Πριν την Ελβετία, και η Γαλλία είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να βαδίσει στα χνάρια της Βαρκελώνης.

Η κυβέρνηση επισήμανε ότι δεν πρόκειται για ένα σχέδιο επαναλειτουργίας, αλλά κυρίως για έναν οδικό χάρτη προκειμένου να προετοιμάσει τα καντόνια και τους διοργανωτές, εφόσον οι εκδηλώσεις θα είναι δυνατές. Η απόφαση σχετικά με το αν θα επιτραπούν εκδηλώσεις με μεγάλα πλήθη αναμένεται στο δεύτερο μισό του Ιουνίου.

Επιπλέον, η κυβέρνηση παρέθεσε ένα σχέδιο για την παροχή οικονομικής βοήθειας έως και 5 εκατομμυρίων ελβετικών φραγκών σε διοργανωτές εκδηλώσεων, στην περίπτωση που τους ζητηθεί να ακυρώσουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις την τελευταία στιγμή λόγω μιας επιδεινούμενης επιδημιολογικής κατάστασης.

Ο πρόεδρος της Ελβετίας Γκι Παρμελέν δήλωσε ότι τα σχέδια σχετικά με την πιθανή διεξαγωγή εκδηλώσεων παρουσία άνω των 3.000 ανθρώπων τον Ιούλιο και 10.000 τον Σεπτέμβριο έρχονται την ώρα που η Ελβετία προσπαθεί να πορευτεί σε ένα ολοένα και πιο περίπλοκο περιβάλλον πανδημίας: Τα εμβόλια προσφέρουν μια πιθανή έξοδο από την κρίση, ενώ νέες προκλήσεις όπως οι παραλλαγές του κορωνοϊού διατηρούν αβέβαιη την κατάσταση.

«Νέες παραλλαγές, όπως εκείνη που ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, δημιουργούν ολοένα και περισσότερα ερωτήματα», σημείωσε ο Ελβετός πρόεδρος σε συνέντευξη τύπου στη Βέρνη.

«Παρά το γεγονός ότι νιώθουμε μια κάποια αισιοδοξία, πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments