Ελλάδα

Καπραβέλος: Φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων μέσα στο Μάϊο

Καπραβέλος: Φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων μέσα στο Μάϊο
Καπραβέλος: Εκτιμάει ότι ο Μάιος και ο Ιούνιος θα είναι δύσκολοι μήνες.

Για τη δύσκολη κατάσταση και την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος. Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι οι ΜΕΘ είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ υπάρχει ο φόβος ότι οι κλίνες ΜΕΘ δεν θα φτάσουν για όλους. Επιπλέον, η εκτίμησή του είναι ότι μας περιμένουν δύσκολες ημέρες τον Μάιο, με την αποκλιμάκωση να αργεί κι άλλο, κάτι που είχε αναφέρει και η Ματίνα Παγώνη.

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε στο Newsbomb.gr, όπου και περιέγραψε τις εικόνες που επικρατούν στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ήδη από τις 18 νέες κλίνες χρησιμοποιούνται οι 8. ΜΕΘ

«Σήμερα έκανε σύσκεψη η 3η ΥΠΕ Μακεδονίας και αποφασίστηκε παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσωπικό να χρησιμοποιηθούν και οι 18 νέες κλίνες ΜΕΘ που παραχωρήθηκαν πρόσφατα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τα κρεβάτια με ασθενείς Covid είναι γεμάτα. Μόνο στην τελευταία μας εφημερία είχαμε 72 εισαγωγές με πολύ σοβαρά περιστατικά. Φοβόμαστε ότι αν αυτό επαναληφθεί και τη Μεγάλη Παρασκευή τότε δεν θα έχουμε που να τους βάλουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να εστιάσουμε στο τι συμβαίνει τώρα και πως θα αντιμετωπιστεί η πανδημία. Ο ίδιος εκδήλωσε την ανησυχία του σχετικά με το τρίτο κύμα της πανδημίας που διανύει η χώρα κι εκτίμησε ότι μία έκρηξη κρουσμάτων βρίσκεται προ των πυλών.

Επίταξη γιατρών

«Η ανοσία αν έρθει από τα εμβόλια θα είναι στο τέλος του καλοκαιριού. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Από αυτά που βλέπουμε είναι μεγάλος ο φόβος κατά την άποψη μου για “έκρηξη” κρουσμάτων μέσα στο 3ο κύμα που διανύουμε. Επιπλέον η αποκλιμάκωση δεν έχει έρθει ακόμα. Ο Μάϊος και ο Ιούνιος θα είναι δύσκολοι μήνες», κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments