Τεχνολογία

iOS 14.5: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την αναβάθμιση

iOS 14.5: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την αναβάθμιση
iOS 14.5: Σημαντικές αλλαγές φέρνει η νέα αναβάθμιση του λογισμικού.

Διαθέσιμο είναι πλέον το νέο iOS 14.5 για τους κατόχους iPhone. Το γεγονός αυτό αποτελεί τη σημαντικότερη πρόσφατη αναβάθμιση καθώς φέρνει αλλαγές στην ιδιωτικότητα αλλά και στη χρήση.

App Tracking Transparency

Το «App Tracking Transparency» είναι η διαφάνεια στην παρακολούθηση του χρήστη από τις εφαρμογές. Με αυτό το χαρακτηριστικό, η κάθε εφαρμογή θα ζητά την άδεια του χρήστη για να παρακολουθήσει τις κινήσεις του όταν αυτός περιηγείται σε άλλες εφαρμογές και websites που ανήκουν σε άλλες εταιρίες, με το χρήστη να έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί.

Ξεκλείδωμα Face ID με μάσκα

Κι όμως είναι γεγονός. Οι κάτοχοι των iPhone θα μπορούν πλέον να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους μέσω του Face ID ακόμα κι όταν φοράνε μάσκα. Δυστυχώς όμως το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα λειτουργεί μόνο για αυτούς που φορούν και Apple Watch.

Με το Apple Watch στον καρπό, ξεκλείδωτο και σε κοντινή απόσταση από το iPhone, οι χρήστες μπορούν απλά να κοιτάξουν το iPhone τους και να πάρουν μία απτική ανάδραση από το Apple Watch, υποδεικνύοντας πως το iPhone τους έχει ξεκλειδωθεί.

Καινούρια emojis

Με το iOS 14.5 έρχονται και νέα emojis, με φάτσες που ξεφυσούν, μέσα σε καπνό, μία καρδιά με φλόγες και άλλα.

AirTag

Η λειτουργία των AirTag, των μικρών κυκλικών δίσκων που μπορείτε να προσαρμόσετε στα κλειδιά ή την τσάντα σας, έτσι ώστε αν τα χάσετε να τα εντοπίσετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Find My.

Gaming

Στον τομέα του gaming υπάρχει πλέον υποστήριξη controller PS5 και Xbox Series X.

Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά, όπως τα ανασχεδιασμένα Podcasts με την επιλογή συνδρομών επί πληρωμή, η Siri δεν έχει πλέον μία default φωνή και πρέπει να επιλέξει ο χρήστης αυτή που θέλει, ενώ υπάρχουν και αρκετά bug fixes.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments