Ελλάδα

Θρίλερ στο FIR Αθηνών – Σηκώθηκαν μαχητικά

Θρίλερ στο FIR Αθηνών – Σηκώθηκαν μαχητικά
FIR Αθηνών: Νέο θρίλερ στους Ελληνικούς αιθέρες με αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από το JFK της Νέας Υόρκης με προορισμό το Ισραήλ.

Νέο θρίλερ εκτυλίχθηκε το πρωί όταν αεροσκάφος που είχε προορισμό το Ισραήλ μπήκε στο FIR των Αθηνών. Αμέσως σηκώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το JFK της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ισραήλ, όταν δόθηκε η πληροφορία ότι σε αυτό ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα. Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός συναγερμού και δόθηκε εντολή από το ΝΑΤΟ για επιτήρηση.

Το περιστατικό

Μόλις αυτό μπήκε σε ελληνικό FIR, περίπου στις 9 το πρωί, αμέσως απογειώθηκαν 4 ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Δύο F -16 από την 111 πτέρυγα μάχης στον Άραξο και ακόμα δυο από το Καστέλι. Τα δυο πρώτα το προσέγγισαν, μόλις αυτό μπήκε στο ελληνικό FIR, δυτικά της Κεφαλονιάς, στο σημείο που τέμνονται τα FIR Αθήνας και Ρώμης και το συνόδευσαν μέχρι την Κρήτη. Εκεί το παρέλαβαν τα δυο F -16 από το Καστέλι μέχρι να βγει από το ελληνικό FIR.

Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το JFK της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ισραήλ, όταν πάνω από τη Μήλο και μετά από πληροφορίες ότι σε αυτό ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα ή να εκτυλίσσεται αεροπειρατεία, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός συναγερμού.

Η διαδρομή του αεροσκάφους

Το αεροσκάφος της ELAL συνόδευαν ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη μέχρι του σημείου εισόδου στο FIR Αθηνών. Από το σημείο -δυτικά της Κεφαλονιάς- όπου το FIR της Ρώμης συναντά το FIR Αθηνών το ισραηλινό αεροσκάφος συνόδευαν δύο ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από την 111 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.

Στο μέσον της διαδρομής του ισραηλινού αεροσκάφους, στα δυτικά της Κρήτης, την πτήση της ELAL ανέλαβαν να συνοδεύσουν δύο άλλα F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Καστέλι της Κρήτης.

Τα δύο πρώτα ελληνικά F-16 επέστρεψαν στη βάση τους στον Άραξο και το ισραηλινό αεροσκάφος συνόδευσαν τα άλλα δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι η πτήση της ELAL να βγει με ασφάλεια από το FIR Αθηνών. Ο συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία έληξε περίπου στις 09:00 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Περίπου μία ώρα αργότερα το αεροσκάφος της ELAL προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments