Κόσμος

Ρώμη: Ορχιδέες από τη Σλοβενία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Ρώμη: Ορχιδέες από τη Σλοβενία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Ρώμη: Ορχιδέες από τη Σλοβενία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Ρώμη: Ορχιδέες από τη Σλοβενία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη στολίστηκε με σπάνιας ομορφιάς ορχιδέες από τη Σλοβενία για τις ημέρες του Πάσχα. Πρόκειται, όπως υπογραμμίζεται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου STA, για την πρώτη φορά που λουλούδια από μια άλλη χώρα πέραν της Ολλανδίας, εισήχθησαν για να διακοσμήσουν τον επιβλητικό ναό.

Συνολικά θα απεστάλησαν 300 ορχιδέες που έχουν καλλιεργηθεί από την εταιρεία Ocean Orchids, που βρίσκεται στην πόλη Ντομπρόβνικ (Dobrovnik), κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία. Η διάταξη των λουλουδιών για τις τελετές, που παρακολουθούνται από 1,5 δισ. ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, έγινε από τη Σαμπίνα Σέγκουλα και τον Πέτερ Ρίμπιτς, οι οποίοι διακοσμούν το εσωτερικό της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Τις ημέρες του Πάσχα απεστάλησαν, επίσης, στο Βατικανό ποσότητες ενός παραδοσιακού γλυκού της Σλοβενίας, της ποτίτσα. Πρόκειται για ψωμί γεμιστό με σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κυρίως καρύδια και κρέμα. Η σλοβενική πρεσβεία στην Αγία Έδρα απέστειλε 16 τέτοια γλυκά στους αξιωματούχους της Αγίας Έδρας, μία ημέρα πριν η Καθολική Εκκλησία γιορτάσει την Ανάσταση του Χριστού.

Τα παραδοσιακά σλοβενικά γλυκά, που παρασκευάζονται σε στρογγυλά πήλινα πιάτα, θα ψηθούν από έμπειρους γνώστες της διαδικασίας παρασκευής τους και θα αποσταλούν στο Βατικανό. Τα γλυκά θα διαφοροποιηθούν ελάχιστα στη γέμισή τους σε σχέση με την παραδοσιακή συνταγή και θα περιέχουν κρέμα από αποξηραμένα μήλα και αχλάδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments