Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

Ματίνα Παγώνη: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες
Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σε συνέντευξή της σημείωσε ότι η αντίστροφη μέτρηση για να αποχωριστούμε τις μάσκες μας έχει ξεκινήσει.

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πότε θα πετάξουμε τις προστατευτικές μάσκες, αλλά και στο πώς θα περάσουμε το φετινό καλοκαίρι. Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα λόγω Κυριακής του Πάσχα ο ΕΟΔΥ δεν θα δώσει στη δημοσιότητα επιδημιολογική έκθεση.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, η αντιστροφη μέτρηση για μην έχουμε την υποχρέωση για χρήση μάσκας φαίνεται να έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, «Μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες». Στη συνέχεια η κ. Παγώνη σημείωσε: «Όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει».

Βασική προϋπόθεση, όπως καταλαβαίνουμε και από τη δήλωση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, είναι βέβαια ότι οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών με δύο δόσεις να είναι αρκετά μεγάλο.

Μέχρι όμως τα μέσα Σεπτέμβρη ο δρόμος είναι επικίνδυνος, καθώς πρέπει να παραμείνουμε, σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, προσεκτικοί. «Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολλοί πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν, ας πούμε, πάνε σουπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, η ίδια πρόσθεσε: «πρώτο μας όπλο για την ανάσχεση του κορωνοϊού είναι ο εμβολιασμός, ελπίζω να πάρουμε τις ποσότητες και τέλος Ιουνίου να κάνουμε την σχετική ανοσία». Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους νέους που έχουν δηλώσει άμεσα συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε για τη σημασία των εμβολιασμών

Ματίνα Παγώνη: Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι

Επίσης, η κ. Παγώνη εμφανίστηκε αισιόδοξη και για το φετινό καλοκαίρι. «Το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό. Θα πάμε διακοπές με κάποιες προφυλάξεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το άνοιγμα των γυμναστηρίων είπε ότι θα μπορούσαν ανοίξουν σε 10 ημέρες. Τέλος για τους 20ρηδες ανέφερε: «Έχουν δίκιο, δεν είναι εύκολο όλοι έχουμε περάσει από τη θέση τους. Θέλουν να βγουν».

Να σημειώσουμε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του emvolio.gov.gr μέχρι χθες 1/5 είχαν πραγματοποιηθεί 3.115.339 εμβολιασμοί. Αυτοί που έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου είναι 944.481.

Δείτε τις δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη στην ΕΡΤ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments