Αθλητισμός

Βόρεια Κορέα covid: Εκτός και του Μουντιάλ του 2022 μετά τους Ολυμπιακούς

Βόρεια Κορέα covid: Εκτός και του Μουντιάλ του 2022 μετά τους Ολυμπιακούς
Βόρεια Κορέα covid: Η ομοσπονδία της χώρας απέσσυρε τη συμμετοχή της από την επόμενη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Η Βόρεια Κορέα δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στα υπόλοιπα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022, όπως αναφέρεται σήμερα από την ομοσπονδία της Νότιας Κορέας (KFA), η οποία θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο όλους τους εκκρεμείς αγώνες του ομίλου, όπου συμμετέχει και η Β. Κορέα. Σύμφωνα με την KFA, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Ομοσπονδία της Βόρειας Κορέας (PRKFA) έστειλε στην Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) ένα έγγραφο που δηλώνει την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει.

Λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκε ότι οι υπόλοιποι οκτώ αγώνες του Ομίλου (που περιλαμβάνει τις δύο Κορέες, τον Λίβανο, τη Σρι Λάνκα και το Τουρκμενιστάν) του δεύτερου προκριματικού γύρου AFC για το Κατάρ 2022, να διεξαχθούν στη Νότια Κορέα μεταξύ 3 και 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με το Yonhap ο λόγος για την απόσυρση της Βόρειας Κορέας είναι ο φόβος μήπως οι παίκτες τους θα μολυνθούν με το COVID-19 και επαναφέρουν τον κορονοϊό στη χώρα.

Λόγω της πανδημίας, η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της από τον Ιανουάριο του 2020. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Αθλητισμού της Βόρειας Κορέας έχει ανακοινώσει ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου) για να προστατευθεί η υγεία των αθλητών από τον κορονοϊό.

Κανένα κρούσμα αλλά παίρνει εμβόλια

Τι κι αν η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού, τι κι αν συνορεύει με την Κίνα από όπου ξεκίνησε η πανδημία πρόπερσι… Η Πιονγιάνγκ παρήγγειλε και θα παραλάβει σχεδόν 2 εκατ. εμβόλια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα COVAX της παγκόσμιας διανομής εμβολίων, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας πρόκειται να παραλάβει 1,99 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη νεότερη αναφορά του προγράμματος που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Στην Πιονγιάνγκ θα παραδοθούν δόσεις που παρασκευάζονται στο Ινστιτούτο Σέρουμ στην Ινδία, σύμφωνα με την αναφορά.

Η Βόρεια Κορέα επαίρεται για το ότι έχει κατορθώσει να παραμείνει καθαρή από κορωνοϊό, παρά τις έντονες αμφιβολίες που εκφράζονται για την ειλικρίνεια του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν. Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ανεξάρτητος έλεγχος στη χώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξακολουθεί να καταγράφει τη Β. Κορέα με μηδέν κρούσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νότια Κορέα, που έχει υποφέρει σοβαρά απο τον κορωνοϊό, θα λάβει 2,7 εκατ. δόσεις από τα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer. Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις προτάσεις συνεργασίας της Σεούλ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και τη διανομή εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments