Διεθνή

Εργασία κορωνοϊός: Ένας στους δύο παγκοσμίως είδε τα εισοδήματα του να μειώνονται

Εργασία κορωνοϊός: Ένας στους δύο παγκοσμίως είδε τα εισοδήματα του να μειώνονται
Εργασία κορωνοϊός: Η πανδημία έχει επιφέρει τη μείωση των εισοδημάτων των ανθρώπων παγκοσμίως. Ποιοι έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Ο κορωνοϊός επιμένει, σε κάποιες χώρες, όπως η Ινδία, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την εργασία. Η ελπίδα για να τελειώσουμε με την πανδημία έχει πέσει στα εμβόλια, αν και με αυτά υπάρχουν ζητήματα, όπως με αυτό της Johnson & Johnson.

Έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Gallup που έχει έδρα στις ΗΠΑ δείχνει ότι ένας στους δύο ανθρώπους παγκοσμίως είδε τα εισοδήματά του να μειώνονται λόγω της πανδημίας. Αυτοί που «χτυπήθηκαν» περισσότερο είναι οι άνθρωποι σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Αυτοί υπέστησαν από απώλειες θέσεων εργασίας μέχρι περικοπές των ωρών εργασίας τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 300.000 ανθρώπων σε 117 χώρες. Η έρευνα έδειξε ότι οι μισοί από αυτούς που έχουν δουλειά κέρδισαν λιγότερα χρήματα λόγω των διακοπών της εργασίας τους που προκάλεσε η πανδημία της COVID-19, δηλαδή 1,6 δισεκατομμύριο ενήλικες παγκοσμίως.

«Παγκοσμίως τα ποσοστά αυτά κυμαίνονται από ένα υψηλό 76% στην Ταϊλάνδη ως ένα χαμηλό 10% στην Ελβετία», όπως επισημαίνουν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.

Εργασία κορωνοϊός: Ένας στους δύο παγκοσμίως είδε τα εισοδήματα του να μειώνονται

Εργασία κορωνοϊός: Ένας στους δύο παγκοσμίως είδε τα εισοδήματα του να μειώνονται

Στη Βολιβία, τη Μιανμάρ, την Κένυα, την Ουγκάντα, την Ινδονησία, την Ονδούρα και τον Ισημερινό ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έβγαλε λιγότερα χρήματα απ’ό,τι πριν από την παγκόσμια υγειονομική κρίση. Στις ΗΠΑ το ποσοστό ανέρχεται σε 34%.

Οι γυναίκες έχουν πληγεί περισσότερο

Η κρίση της COVID-19 έχει πλήξει τους εργαζομένους σε όλον τον κόσμο, ιδιαίτερα τις γυναίκες, οι οποίες υπερεκπροσωπούνται σε χαμηλά αμειβόμενους επισφαλείς τομείς, όπως το λιανεμπόριο, ο τουρισμός και οι υπηρεσίες τροφίμων.

Έρευνα της διεθνούς οργάνωσης Oxfam που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη έδειξε ότι η πανδημία στοίχισε στις γυναίκες παγκοσμίως απώλεια εισοδήματος 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η έρευνα του Gallup έδειξε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι σταμάτησαν προσωρινά να εργάζονται στην δουλειά ή την επιχείρησή τους, δηλαδή περίπου 1,7 δισεκατομμύριο ενήλικες παγκοσμίως.

Σε 57 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Ζιμπάμπουε, των Φιλιππίνων, της Κένυας, του Μπανγκλαντές και του Ελ Σαλβαδόρ, ποσοστό μεγαλύτερο από το 65% αυτών που ερωτήθηκαν στην έρευνα δήλωσε ότι σταμάτησε να εργάζεται για κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι χώρες στις οποίες οι άνθρωποι ήταν λιγότερο πιθανό να πουν ότι σταμάτησαν να δουλεύουν ήταν κυρίως ανεπτυγμένες, υψηλού εισοδήματος χώρες. Λιγότεροι από ένας στους δέκα από αυτούς που είχαν δουλειά στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία δήλωσαν ότι σταμάτησαν να εργάζονται προσωρινά. Στις ΗΠΑ το ποσοστό ανερχόταν σε 39%, σύμφωνα με την έρευνα.

Η μελέτη αυτή έδειξε επίσης ότι ένας στους τρεις ερωτηθέντες έχασε τη δουλειά του ή την επιχείρησή του λόγω της πανδημίας, δηλαδή λίγο πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.

Οι αριθμοί ποικίλλουν επίσης ανάμεσα στα κράτη, με χώρες χαμηλότερου εισοδήματος όπως οι Φιλιππίνες, η Κένυα και η Ζιμπάμπουε να δείχνουν ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των ερωτηθέντων έχασε τη δουλειά του ή την επιχείρηση, σε σύγκριση με ένα 3% στην Ελβετία και ένα 13% στις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments