Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα του για την Πρωτομαγιά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα του για την Πρωτομαγιά
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πρωθυπουργός μίλησε μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook σχετικά με την Εργατική Πρωτομαγιά και το εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά και για το εργασιακό νομοσχέδιο. Για το εργασιακό νομοσχέδιο τοποθετήθηκε πριν από λίγο η Φώφη Γεννηματά στο μήνυμα της για την Εργατική Πρωτομαγιά. Κριτική για το εργασιακό νομοσχέδιο έχει ασκήσει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανήρτησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μίλησε για την Εργατική Πρωτομαγιά και το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο έχει δεχτεί πληθώρα αντιδράσεων από όλη την αντιπολίτευση.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις: Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, όπου θα καταγράφεται και θα προστατεύεται ο χρόνος εργασίας. Με το δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία. Με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου.

Και ακόμη: Με επιπλέον γονικές άδειες, άδεια πατρότητας και προστασία του νέου πατέρα από απόλυση. Αλλά και με ένα στιβαρό πλαίσιο θωράκισης από τη βία και την παρενόχληση στην εργασία. Έτσι διασφαλίζουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Προστατεύουμε την υγεία τους από την πανδημία και στηρίζουμε το εισόδημά τους. Και οικοδομούμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μακριά από συνθήματα. Και με το βλέμμα στο αύριο».

Το μήνυμα για το Πάσχα

Στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός τονίζει: «Όλα αυτά δηλώνουν πως η χώρα πέτυχε να κάνει την υγειονομική πολιορκία, ευκαιρία προόδου. Και ότι έχει δυνάμεις αστείρευτες. Αυτές ακριβώς τις δυνάμεις επιστρατεύει και το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για την ανάπτυξη στην μετά-Covid εποχή. Ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, με 175 δράσεις. Για την ψηφιακή μετάβαση, την πράσινη οικονομία, την κοινωνική φροντίδα και τις επενδύσεις, που θα αλλάξει την εικόνα του τόπου. Αλλά και τις ζωές όλων μας, καθώς θα φέρει μεγάλα έργα, περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Καθαρότερη και φτηνότερη ενέργεια και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση. Υγεία που απαντά στο σήμερα και Παιδεία που βλέπει στο αύριο».

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός προσθέτει: «Το ανοιξιάτικο Πάσχα, λοιπόν, προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Το Θείο Φως γίνεται ήλιος αισιοδοξίας για την έξοδο από την παγκόσμια περιπέτεια της πανδημίας. Και το αναστάσιμο μήνυμα διαπερνά την επικαιρότητα, δικαιώνοντας τη λυτρωτική του διάσταση. Οι ημέρες που έρχονται μπορούν να είναι αληθινά καλύτερες.

Ώστε οι επόμενοι μήνες να γίνουν παραγωγικότεροι. Και τα αμέσως επόμενα χρόνια, χρόνια μεγαλύτερης ευημερίας για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες. Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους! Με αγάπη, υγεία, χαρά και δύναμη!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments