Πολιτική

Τσίπρας: Τι είπε για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τσίπρας: Τι είπε για το εργασιακό νομοσχέδιο
Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση.
Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο. Ο ίδιος είχε αναφέρει για το ακαταδίωκτο ότι η ασυλία δεν αφορά την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αλλά τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Επίσης, ανέφερε ότι χάνουμε το Πάσχα εξαιτίας του κ. Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε εκδήλωση, κάλεσε σε συντονισμό της δράσης «απέναντι στην εργασιακή αντιμεταρρύθμιση, που έρχεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης», αναφερόμενο στο «σχέδιο νόμου Μητσοτάκη-Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών».

Τσίπρας: «Η Κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στην εργασία, δηλαδή στην κοινωνική πλειοψηφία»

Σε ότι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο ανέφερε ότι «Σήμερα σας κάλεσα για να λάβουμε θέσεις μάχης, για να ενώσουμε δυνάμεις. Κανείς δεν περισσεύει, προκειμένου να υπερασπιστούμε το οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην καταγραφή και την πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας», τόνισε.

Σε μια εκδήλωση όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι εργατικών κέντρων από όλη την Ελλάδα, συνδικαλιστικών φορέων από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, εργολαβικών εργαζομένων καθώς και εργαζόμενοι από τους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού-επισιτισμού, των μεταφορών και του πολιτισμού, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφάσισε εν μέσω «κορύφωσης του δράματος της πανδημίας, να κηρύξει τον πόλεμο στην εργασία, δηλαδή στην κοινωνική πλειοψηφία». «Και όταν κηρύσσεται πόλεμος», είπε, «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις, όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες, αλλά με στόχο να τον κερδίσεις τον πόλεμο».

Οι ζωές «δεν μπορεί να γίνουν λάστιχο, επειδή αυτό εξυπηρετεί την αύξηση των κερδών κάποιων ελίτ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημείωσε ότι «η προάσπιση της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων αφορά τη ζωή τής κοινωνικής πλειοψηφίας, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, κάθε μορφή εργασίας, και ιδιαίτερα αφορά τους νέους ανθρώπους και την προοπτική τους. Αυτούς που, από ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να ρίξει στον Καιάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments