Ελλάδα

Άρση μέτρων: Πότε έρχονται νέες αποφάσεις για χαλάρωση του lockdown

Άρση μέτρων: Πότε έρχονται νέες αποφάσεις για χαλάρωση του lockdown
Άρση μέτρων: Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε τι ανοίγει από αύριο και τις επόμενες μέρες. Τι ακολουθεί.

Η άρση των μέτρων συνεχίζεται όσο πηγαίνουμε προς το άνοιγμα του τουρισμού που θα γίνει στις 15 Μαΐου. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τι αποφάσεις πήρε η κυβέρνηση στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό μετά την εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες από αύριο Σάββατο 8 Μαΐου, ενώ τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία.

Επίσης, 10 Μαΐου ανοίγουν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως πανελλήνιες και εξετάσεις τίτλων επάρκεια ξένων γλωσσών. Επιπρόσθετα, από 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο. Τη Δευτέρα 10 Μαΐου λειτουργούν ξανά και τα διοικητικά δικαστήρια και επανεκκινούν ορισμένες διαδικασίες σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.

Επίσης:

  • 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία
  • 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά με 75% πληρότητα
  • 28 Μαΐου ξεκινούν και τα ζωντανά θεάματα και οι συναυλίες με πληρότητα 50% και όλοι καθήμενοι.
  • 17 Μαΐου ανοίγουν τα ωδεία με αναλογία 1/1
  • 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί
  • 17 Μαΐου επαννεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος της πιστοποίησης απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Επίσης, ανακοινώσεις έγιναν και για το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις για τη χαλάρωση του lockdown

Σε σχέση με το SMS για το λιανεμπόριο φαίνεται πως το σενάριο είναι να καταργηθεί από τις 15/5 μαζί με το ραντεβού στα μαγαζιά, ενώ όσον αφορά στο γενικό SMS στο 13033 φαίνεται πως θα καταργηθεί τις επόμενες ημέρες. Η απόφαση θα ληφθεί λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού, στα μέσα του μήνα.

Σε ό, τι αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομού, το κεντρικό σενάριο σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ είναι ότι δεν θα απαιτείται self test και πιστοποιητικό εμβολιασμού από 15 Μαΐου.

Επίσης από 10/5 οι εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κολυμβητήρια χωρίς την υποχρεωτικότητα του τεστ, ενώ στο σχέδιο που καταρτίζεται για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων εντός Μαΐου τις επόμενες βδομάδες προτεραιότητα φαίνεται πως θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί για να μπορούν να μπουν σε κλειστό χώρο χωρίς περιορισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments