Πολιτική

Γεραπετρίτης: Τι είπε για τις μετακινήσεις και τα SMS

Γεραπετρίτης: Τι είπε για τις μετακινήσεις και τα SMS
Γεραπετρίτης: Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε σχετικά με τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι για τις περιφερειακές μετακινήσεις και τα SMS.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε σχετικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων. Ακόμη, ο υπουργός έχει αναφέρει ότι μέσα στο μήνα πρόκειται να αρχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμών στο σπίτι. Ο ίδιος έχει αναφέρει πως δεν πρέπει να υπάρχει πολυγλωσσία στην πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός επικρατείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών 90,1 σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να είναι απαραίτητη η διενέργεια self test προκειμένου να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

“Το ραντεβού με την κανονικότητα έχει ξεκινήσει”

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τις πατέντες των εμβολίων, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι «από τον Απρίλιο του 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διατυπώσει την άποψη ότι τα εμβόλια αποτελούν δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι προσβάσιμα στις τρίτες χώρες».

Αναφερόμενος στην σταδιακή άρση των μέτρων, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι το ραντεβού με την κανονικότητα έχει ξεκινήσει προαναγγέλλοντας το άνοιγμα των υπεροπτικών μετακινήσεων από τις 14 ή 15 Μάϊου, αρκεί – όπως είπε- να το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Γεραπετρίτης: «Πηγαίνουμε βήμα – βήμα και το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά»

Και όσο αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας τη νύχτα, τόνισε ότι, «πηγαίνουμε βήμα – βήμα» και εξήγησε πως «το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά». Ειδικότερα, ανέφερε πως «σε πρώτη φάση η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00 και μετά αν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση». Εξάλλου, το θέμα μαζί με τα sms θα αξιολογηθεί τις επόμενες μέρες.

«Η κατάσταση πηγαίνει καλά, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, είμαστε ακόμα στην πανδημία, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για ένα διάστημα ακόμα. Αυτή τη λειτουργία έχουν τα μηνύματα και το ωράριο, να υπενθυμίζουν ότι πρέπει να προσέχουμε», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας.

Γεραπετρίτης: «Ειδική ρύθμιση για τους νέους εργαζόμενους με παιδιά»

Επίσης, μίλησε, πέρα από τις μετακινήσεις, για το ότι δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και προανήγγειλε «ειδική ρύθμιση για τους νέους εργαζόμενους με παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», κάνοντας παράλληλα λόγο για «αυστηρή σύσταση της Επιτροπής».

«Θα υπάρξει όμως ειδική μέριμνα», διαβεβαίωσε και προανήγγειλε εξειδικεύσεις των μέτρων για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα δικαστήρια από τα αρμόδια υπουργεία, σήμερα και αύριο. Ξεκαθάρισε, πάντως ότι, «όλα τα κέντρα γλωσσών που συνδέονται με εξετάσεις θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments