Ελλάδα

Άρση Lockdown: Γεμάτες οι οργανωμένες παραλίες

Άρση Lockdown: Γεμάτες οι οργανωμένες παραλίες
Άρση Lockdown: Με την πρώτη ανάσα ελευθερίας και ήδη οι Αθηναίοι συρρέουν από το πρωί στις οργανωμένες παραλίες.

Η σταδιακή άρση του lockdown είναι πλέον γεγονός με τις οργανωμένες παραλίες να είναι πλέον ανοιχτές. Το SMS στο 13033 μας χρειάζεται και για να επισκεφθούμε τις οργανωμένες παραλίες αφού για τη μετακίνηση σε αυτές απαιτείται μήνυμα με τον κωδικό κωδικό 6. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε τις προηγούμενες μέρες, ενώ την επανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη ενημέρωση της Παρασκευής (7/5) για τον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο σαββατοκύριακο με ανοιχτές τις οργανωμένες παραλίες εκμεταλλεύονται οι Αθηναίοι, οι οποίοι έχουν πάρει τους δρόμους από το πρωί, με κατεύθυνση παραλιακά σημεία της Αττικής, ώστε να απολαύσουν στιγμές «ανάσας».

Ιδανική ημέρα για μπάνιο

Είναι χαρακτηριστικό πως με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 30 βαθμούς, σε συνδυασμό με τη διάλυση της συννεφιάς που είχε «βαρύνει» νωρίς το πρωί του Σαββάτου την Αττική, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, όσο περνά η ώρα, η κίνηση στις οδικές αρτηρίες προς τις πλαζ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι πριν λίγη ώρα, επικρατούσε μεγάλο μποτιλιάρισμα σε σημεία της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην Ποσειδώνος, από τον Άλιμο μέχρι τη Γλυφάδα.

Τα μέτρα στις οργανωμένες παραλίες

Εν τω μεταξύ, από τότε που έγινε γνωστή η απόφαση, οι προετοιμασίες για να υποδεχθούν τον κόσμο από τους επαγγελματίες του χώρου είναι πυρετώδεις. Συγκεκριμένες αποστάσεις ανάμεσα στις ξαπλώστρες, αντισηπτικά και απολύμανση. Συνεργεία στήνουν ομπρέλες. Βάζουν ξαπλώστρες με τη μεζούρα στα χέρια. Καθαρίζουν την άμμο.

Οι διαχειριστές των οργανωμένων παραλιών έτρεχαν να προλάβουν έτσι ώστε αύριο να μπορούν να υποδεχθούν τους πρώτους λουόμενους της σεζόν. Με οδηγό το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα που μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες.

Η ελάχιστη απόσταση από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι 4 μέτρα ενώ θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης. Υποχρεωτικά θα είναι και τα self – test και οι μάσκες για τους εργαζόμενους, ενώ η μετάβαση θα γίνεται με τον κωδικό «6» στο 13033, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται δια ροπάλου, η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ.

Γεμάτες οι πλαζ και στη Θεσσαλονίκη

Ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να περάσουν το Σαββατό τους στην παραλία.

Συγκεκριμένα από το πρωί εκατοντάδες λουόμενοι κατακλύζουν τις κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης: Επανομή, Ποταμός, Αγία Τριάδα-Περαία, ωστόσο, τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις.

Μάλιστα μέχρι πριν λίγη ώρα επικρατούσε μεγάλο μποτιλιάρισμα στη Μουδανιών από οχήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments