Ελλάδα

Κινεζικός πύραυλος: Έκανε κύκλους πάνω από την Ελλάδα

Κινεζικός πύραυλος: Έκανε κύκλους πάνω από την Ελλάδα
Κινεζικός πύραυλος: Όσα ανέφερε ο Ξενοφών Μούσας, καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος, για την πορεία που έκανε ο πύραυλος πάνω από τη χώρα μας.

Ο κινεζικός πύραυλος προκάλεσε το ενδιαφέρον και σε ένα μικρό βαθμό την ανησυχία της κοινής γνώμης. Τις πρώτες πρωινές ώρες έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ για κάθε ενδεχόμενο εξέδωσε ΝΟΤΑΜ και η χώρα μας, παρά τις ελέχιστες πιθανότητες να που υπήρχαν να πέσει κοντά σε αυτή.

Κινεζικός πύραυλος: Πέρασε και πάνω από τη χώρα μας

«Δεν ξέραμε που θα πέσει. Κάποια ανακοίνωση που είδα έλεγε πως θα πέσει αρχικά ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο, ίσως και στην νότια Τουρκία. Χτες βράδυ που κοίταζα ήταν αρχικά πάνω από την Κέρκυρα, την Θεσσαλονίκη, περίπου στην Ορεστιάδα και μετά προς Κωνσταντινούπολη για να κατέβει κάτω και μετά από 1.30 ώρα ξαναπέρασε πάνω από την Κρήτη», ανέφερε ο καθηγητής φυσικής του διαστήματος, Ξενοφών Μούσας, στον ΣΚΑΪ. Κινεζικός πύραυλος

Μάλιστα ο καθηγητής φυσικής τόνισε πως «δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε ημέρα. Μοιάζει με έναν μετεωρίτη που πέφτει στη γη σπάνια βλέπουμε ένα τέτοιο θέαμα. Ουσιαστικά ήταν ένα αντικείμενο που πέφτει και βγάζει πίσω του καπνό. Γινόταν κομμάτια καθώς κατέβαινε», ανέφερε.

Κινεζικός πύραυλος: Δείτε το βίντεο από την πτώση του

Απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας έπεσαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, μετέδωσαν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τμήματα του πυραύλου Μεγάλη Πορεία 5Β εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24 π.μ. ώρα Πεκίνου (05:24 ώρα Ελλάδας) και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια, ανακοίνωσε το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής, σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Οι συντεταγμένες δείχνουν ότι το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται στον ωκεανό κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα. Τα περισσότερα από τα απομεινάρια του πυραύλου κάηκαν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πύραυλος Μεγάλη Πορεία που εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν η δεύτερη ανάπτυξη της παραλλαγής 5Β μετά την παρθενική πτήση της τον Μάιο 2020. Πέρυσι, κομμάτια του πρώτου πυραύλου «Μεγάλη Πορεία 5Β» είχαν πέσει στην Ακτή του Ελεφαντοστού, προκαλώντας ζημιές σε μερικά κτίρια. Δεν είχαν αναφερθεί τραυματισμοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments