Διεθνή

Κινεζικός πύραυλος: Στον Ινδικό ωκεανό τα συντρίμμια

Κινεζικός πύραυλος: Στον Ινδικό ωκεανό τα συντρίμμια
Κινεζικός πύραυλος: Τα συντρίμμια του έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Το μεγαλύτερο μέρος καταστράφηκε στην ατμόσφαιρα.

Ο κινεζικός πύραυλος εισήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη στην ατμόσφαιρα της Γης. Υπενθυμίζεται πως αν και οι πιθανότητες να πέσει κάπου στη χώρα μας ήταν απειροελάχιστες, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ και υπήρξε παρακαλούθηση του φαινομένου με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Κινεζικός πύραυλος: Στον ινδικό ωκεανό έπεσαν τα συντρίμμια

Απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας έπεσαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, μετέδωσαν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Κινεζικός πύραυλος

Τμήματα του πυραύλου Μεγάλη Πορεία 5Β εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24 π.μ. ώρα Πεκίνου (05:24 ώρα Ελλάδας) και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια, ανακοίνωσε το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής, σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συντεταγμένες δείχνουν ότι το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται στον ωκεανό κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα. Τα περισσότερα από τα απομεινάρια του πυραύλου κάηκαν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κινεζικός πύραυλος: Η Ελλάδα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ χθες το βράδυ

Νέα NOTAM εξέδωσε χθες το βράδυ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον κινέζικο πύραυλο, τα θραύσματα του οποίου αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, με την Ελλάδα να βρίσκεται μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας. Η ισχύς του, δηλαδή το διάστημα επιφυλακής είναι από σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου. Η ζώνη εκτείνεται από τον 40ό παράλληλο βορείως του Ισημερινού (στο ύψος της Θεσσαλονίκης) ως τον 40ό παράλληλο νοτίως του Ισημερινού (στο ύψος της Νέας Ζηλανδίας). Με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων, το διαστημικό αντικείμενο ήταν πιθανό να πέσει είτε σε θάλασσα είτε σε κάποια ακατοίκητη περιοχή. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε πως οι πιθανότητες για να πέσουν θραύσματα του πυραύλου στη χώρα μας ήταν «απειροελάχιστες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments