Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 9/5: Μήνας ανοίγματος ο Μάϊος

Κρούσματα σήμερα 9/5: Μήνας ανοίγματος ο Μάϊος
Κρούσματα σήμερα 9/5: Το άνοιγμα μιας πληθώρας δραστηριοτήτων αναμένεται να φέρει ο Μάϊος.

Τα κρούσματα κορωνοϊού για σήμερα 9/5 θα ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ, με το Μάιο να αποτελεί το μήνα ανοίγματος της Ελληνικής κοινωνίας. Υπενθυμίζουμε πως τα κρούσματα κορωνοϊού χθες ανήλθαν σε 2.461 εκ των οποίων τα 1.122 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Κρούσματα σήμερα 9/5: Έρχονται ανακοινώσεις για το τι ανοίγει

Σχετικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων τοποθετήθηκαν τόσο ο υπουργός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι όλα γίνονται σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς και φωτογράφησε την 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ανοίγει ο τουρισμός, ως ημερομηνία για την άρση του μέτρου του ραντεβού στα μαγαζιά, αλλά και της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση. Ήδη από αύριο ανοίγουν και τα σχολεία. Κρούσματα σήμερα 9/5

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός, ανέφερε ότι «Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός». Παράλληλα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως μέσα στο Μάιο θα ανοίξουν γυμναστήρια, catering για δεξιώσεις κλπ. «Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες» τόνισε.

«Όλα είναι στο τραπέζι. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Ό,τι ισχύει για τους πολίτες, θα ισχύει και για τους τουρίστες. Πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα. Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου. Για να μη χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία – κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα», δήλωσε νωρίτερα ο Νίκος Παπαθανάσης.

Κρούσματα σήμερα 9/5

Κρούσματα σήμερα 9/5: Δεν έχουν φανεί τα αποτελέσματα από το Πάσχα

Ο Νίκος Τζανάκης προέβλεψε πως για όλο τον Μάιο τα κρούσματα θα είναι πάνω από 2.000 και πως ταυτόχρονα, θα υπάρξει πτώση στους διασωληνωμένους. «Έχουμε μπει σε τροχιά καθόδου. Ακόμη όμως δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις του Πάσχα. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου πάντως πήγε καλά. Δεν βλέπω να έχουμε πισωγύρισμα, αφου αυξάνονται και οι εμβολιασμοί», ήταν τα λόγια του. Για τα εμβόλια τόνισε πως «όποιος έχει κάνει την πρώτη δόση, ο ιός τον βρίσκει ανεμβολίαστο. Πρέπει να περάσουν τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για να έχει κάποια κάλυψη».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στο Μεσολόγγι τονίζοντας πως είναι αποτέλεσμα των συρροών του Πάσχα και πως «για αυτό δεν έπρεπε να επιτρέψουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα». Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «θα δούμε μια αύξηση κρουσμάτων για λίγο και μετά θα πέσει». Ενώ ξεκαθάρισε πως «οι καθήμενοι σε καφέ ή εστιατόριο πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε τη μάσκα». Αναφορικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων είπε: «Είχαμε πολλά ανοίγματα ταυτόχρονα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα πέσουμε στα 2.600 κρούσματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments