Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να βγάλουμε τις μάσκες

Ματίνα Παγώνη: Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να βγάλουμε τις μάσκες
Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών μίλησε στον ΣΚΑΪ για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και για τις μάσκες

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σχετικά την απαγόρευση κυκλοφορίας και το θέμα της μάσκας. Ακόμη, η ίδια έχει πει πως μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα μπορέσει να έχει δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας. Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή λόγω Πάσχα ο ΕΟΔΥ δεν έδωσε στη δημοσιότητα επιδημιολογική έκθεση.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας για την πανδημία του κορωνοϊού σε τηλεοπτική της συνέντευξη, αναφέρθηκε στην σταδιακή αποκλιμάκωση που εμφανίζεται στα νοσοκομεία. Πρόσθεσε δε ότι οι θάνατοι από covid-19 αρχίζουν να μειώνονται ενώ είναι στο -9 τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη

Η πρόταση της για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Παράλληλα, η κα Παγώνη πρότεινε να διευρυνθεί τουλάχιστον μέχρι τις 01:00, τα μεσάνυχτα το ωράριο της εστίασης προκειμένου οι πολίτες να μην συνωστίζονται στις πλατείες αμέσως μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Μάλιστα, επεσήμανε πως τα sms στο 13033 για τις μετακινήσεις πρέπει να τελειώσουν «γιατί κανένας δεν τα χρησιμοποιεί».

Αναφορικά με την μάσκα η ίδια τόνισε πως πιθανότατα θα την βγάλουμε μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών. Μάλιστα υπολόγιζε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό θα φτάσει στο 75%. Παράλληλα τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με το περσινό.

Καταληπτικά, η κυρία Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι τελειώσαμε με τα lockdown και ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να πει για 4ο κύμα με τα δεδομένα που έχουμε τώρα.

Παγώνη: Τα συμπτώματα με βάση κάθε εμβόλιο

Η κα Παγώνη διευκρίνισε, επίσης, χτες μιλώντας στην ΕΡΤ, τα συμπτώματα ανάλογα με το κάθε εμβόλιο. Για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ανέφερε ότι 85-90% των εμβολιασθέντων δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα και προσέθεσε πως «κάποιοι αισθάνθηκαν έναν πονοκέφαλο τις πρώτες μέρες, περίπου δύο 24ωρα και ίσως κάποια δέκατα, γύρω στο 37,4 με 37,5».

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, η κα. Παγώνη είπε πως «έκανε και πυρετούς γύρω στο 38-38,5 για μία, το πολύ δύο μέρες, δηλαδή δύο 24ωρα. Μετά οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από ελαχιστότατες περιπτώσεις που έφτασε (ο πυρετός) και τρεις μέρες, δεν είχαν κανένα άλλο σύμπτωμα εκτός από τις μυαλγίες και τον πυρετό των 38,5 βαθμών».

Η κα Παγώνη τόνισε ότι τα συμπτώματα από τα εμβόλια δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά οργανισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments