Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί

Γερμανία κορωνοϊός: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί
Γερμανία κορωνοϊός: Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για όσους προέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου.

Όσοι ταξιδεύουν από το εξωτερικό στη Γερμανία δεν θα υποχρεούται να μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού ή να φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Μάλιστα, οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους αρνητικό test, ενώ ήδη στη Γερμανία οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να αποφασίσει ήδη αυτή την εβδομάδα την αλλαγή του κανονισμού για τις αφίξεις από το εξωτερικό, απαλλάσσοντας όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, όσους έχουν αναρρώσει από τη νόσο και έχουν θετικό μοριακό τεστ 28 ημερών έως έξι μηνών και όσους παρουσιάζουν επίκαιρο αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, αυτό δεν θα ισχύει για όσους επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου, στις οποίες υπάρχει έξαρση των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.

Γερμανία κορωνοϊός: 54 θάνατοι και 7.000 κρούσματα κοροναϊού σε 24 ώρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 6.922 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.527.251, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Κατά το lockdown, πάντως, οι περιορισμοί δεν θα ισχύουν για τους εμβολιασμένους.

Παράλληλα, ακόμη 54 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού να φθάνει τους 84.829 νεκρούς ως σήμερα, κατά την ίδια πηγή.

Γερμανία κορωνοϊός: Χωρίς περιορισμούς οι εμβολιασμένοι

Το lockdown στην Γερμανία πρόκειται να τροποποιηθεί για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Μάλιστα η Γερμανία είχε αποφασίσει να επιτρέψει την είσοδο των τουριστών στη χώρα χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ είχε προτείνει γενικευμένο lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα δεν ισχύουν για τους πλήρως εμβολιασμένους από σήμερα στη Γερμανία, μετά την έγκριση του νέου νομοθετικού πλαισίου. Το ίδιο καθεστώς θα ισχύει και για όσους έχουν αναρρώσει από τον ιό. Μέχρι στιγμής οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπερνούν τα επτά εκατομμύρια.

Γερμανία

Γερμανία

Έτσι δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα όρια ατόμων σε κοινωνικές επαφές, ούτε χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως κομμωτήρια και ραντεβού για αγορές.

Παράλληλα, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να επιστρέφουν στη Γερμανία από το εξωτερικό χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα, εκτός και αν ταξιδεύουν από χώρα «αυξημένου κινδύνου» λόγω μεταλλάξεων, όπως αναφέρει το AFP. Ωστόσο, θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής, όπως η χρήση μάσκας σε καταστήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments