Διεθνή

Γερμανία Lockdown: Χωρίς περιορισμούς οι εμβολιασμένοι

Γερμανία Lockdown: Χωρίς περιορισμούς οι εμβολιασμένοι
Γερμανία Lockdown: Το νέο νομοθετικό πλαίσιο βάζει τέλος στους περιορισμούς του κορωνοϊού για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Το lockdown στην Γερμανία πρόκειται να τροποποιηθεί για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Μάλιστα η Γερμανία είχε αποφασίσει να επιτρέψει την είσοδο των τουριστών στη χώρα χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ είχε προτείνει γενικευμένο lockdown. 

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα δεν ισχύουν για τους πλήρως εμβολιασμένους από σήμερα στη Γερμανία, μετά την έγκριση του νέου νομοθετικού πλαισίου. Το ίδιο καθεστώς θα ισχύει και για όσους έχουν αναρρώσει από τον ιό. Μέχρι στιγμής οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπερνούν τα επτά εκατομμύρια.

Τι σημαίνει αυτό

Έτσι δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα όρια ατόμων σε κοινωνικές επαφές, ούτε χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως κομμωτήρια και ραντεβού για αγορές.

Παράλληλα, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να επιστρέφουν στη Γερμανία από το εξωτερικό χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα, εκτός και αν ταξιδεύουν από χώρα «αυξημένου κινδύνου» λόγω μεταλλάξεων, όπως αναφέρει το AFP. Ωστόσο, θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής, όπως η χρήση μάσκας σε καταστήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η πρόοδος της πανδημίας στην Γερμανία

Με τον αριθμό των μολύνσεων να μειώνεται, πολλά κρατίδια σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά διάφορες δραστηριότητες τις επόμενες εβδομάδες. Η Βαυαρία σχεδιάζει να ανοίξει εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και μπιραρίες από τη Δευτέρα σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό μολύνσεων, ενώ θα επαναλειτουργήσουν ξενοδοχεία και κάμπινγκ από τις 21 Μαΐου.

Ο υπουργός Υγείας Γενς δήλωσε την Παρασκευή ότι η Γερμανία φαίνεται να έχει ανακόψει το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά προειδοποίησε ότι η βιαστική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων «θα βοηθήσει μόνο τον ιό».

Γερμανία: Θέτει υπό παρακολούθηση συνωμοσιολόγους και αρνητές του lockdown

Με το lockdown στη Γερμανία να τίθεται σε ισχύ μέχρι τα μέσα Ιουνίου, πολλοί είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα. Προκειμένου να «φρενάρει» περιστατικά που θα θέσουν σε κίνδυνο την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας έθεσε υπό παρακολούθηση άτομα τα οποία έχουν συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες κατά του lockdown σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν οι αντιδράσεις τους σχετίζονται με υποκίνηση βίας.

Η επιτήρηση περιλαμβάνει ορισμένα μέλη του κινήματος των αρνητών του ιού, το οποίο διοργανώνει όλο και πιο βίαιες διαμαρτυρίες κατά των lockdowns περιλαμβάνοντας συνωμοσιολόγους και ακροδεξιούς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας κατασκοπείας της χώρας.

Οι Αρχές φοβούνται ότι ακροδεξιοί και συνωμοσιολόγοι που είτε αρνούνται την ύπαρξη του ιού είτε υποβαθμίζουν την απειλή του για τη δημόσια υγεία, εκμεταλλεύονται τα μέτρα περιορισμού για να υποκινήσουν αναταραχή κατά των πολιτικών και κρατικών θεσμών μόλις πέντε μήνες πριν τις εκλογές. Το κίνημα ξεκίνησε με μικρές διαδηλώσεις στη Στουτγκάρδη πέρσι, αλλά πλέον έχει επεκταθεί προσελκύοντας στις Γερμανούς από όλα τα κοινωνικά στρώματα που έχουν απογοητευτεί από τα παρατεταμένα μέτρα περιορισμού.

Από τον Αύγουστο, το κίνημα πραγματοποίησε πολλές διαδηλώσεις στο Βερολίνο, μεταξύ άλλων κοντά στο Κοινοβούλιο, όπου σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments