Διεθνή

Κατάρ: Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού – Εγκληματική η επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας

Κατάρ: Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού – Εγκληματική η επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας
Κατάρ: «O ισραηλινός βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια απαράδεκτη εγκληματική επίθεση και συμβάλλει στην επιδείνωση της κατάστασης», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani σε ομιλία του.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani μίλησε κατά την έκτακτη σύνοδο του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών που έγινε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και αναφέρθηκε σε όλα όσα συμβαίνουν στην Ιερουσαλήμ. «Η κατεχόμενη πόλη της Ιερουσαλήμ και το ευλογημένο Al-Aqsa Mosque γίνονται μάρτυρες μιας έντονης εκστρατείας που διεξήγαγαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, φτάνοντας σε ένα στάδιο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως εθνοκάθαρση εναντίον των Παλαιστινίων και δεν είναι εβραϊκό από τους εκείνους που ομολόγησαν ανοιχτά ότι πραγματοποιήθηκε βίαιος εκτοπισμός παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους υπό τις Ισραηλινές Κατεχόμενες Δυνάμεις», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Το ζήτημα δεν είναι η διαδικασία της ατομικής ιδιοκτησίας ορισμένων σπιτιών στη γειτονιά του Sheikh Jarrah, αλλά ένα σύστημα που εφαρμόζεται από τις ριζοσπαστικές κοινωνίες εποικισμού στις αραβικές γειτονιές, ως θρησκευτική και πατριωτική υποχρέωση να ξεριζώσουν τους Άραβες και να τους αντικαταστήσουν, με την υποστήριξη της ισραηλινής κυβέρνησης και του νόμου. Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες επιχειρήσεις, αφήνοντας τίποτα εκτός από το Holy Mosque. Αυτές τις μέρες, οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ έκαναν επανειλημμένα εισβολή στο ευλογημένο Al-Aqsa Mosque, ρίχνοντας βόμβες και σφαίρες και εκφοβίζοντας τους προσκυνητές χωρίς να δίνουν σημασία στην ιερότητα του ευλογημένου μήνα του Ραμαζανιού και σαφώς αγνοώντας τα συναισθήματα των Μουσουλμάνων σαν να ήταν σίγουροι ότι θα επιβιώσουν από τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς λογοδοσία». Κατάρ

«Ο βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια απαράδεκτη εγκληματική επίθεση»

Έτσι, ο Σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ξεκαθάρισε πως «το κράτος του Κατάρ καλεί τις αραβικές και ισλαμικές χώρες και τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της να αντιμετωπίσουν αυτή την απεχθή ρατσιστική προσέγγιση που γίνεται εδώ και δεκαετίες ενάντια σε ισλαμικούς και χριστιανικούς ιερούς τόπους και τελετές. Επίσης, ο ισραηλινός βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια απαράδεκτη εγκληματική επίθεση και συμβάλλει στην επιδείνωση της κατάστασης. Το κράτος του Κατάρ επιβεβαιώνει τη σταθερή του θέση σχετικά με τη δικαιοσύνη του παλαιστινιακού σκοπού και τα νόμιμα δικαιώματα του αδελφού παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων και της εγκαθίδρυσης του ανεξάρτητου κράτους τους στα σύνορα του 1967 με Al-Quds Al-Sharif ως πρωτεύουσά του».

«Το κράτος του Κατάρ βασίζεται σε αυτή τη συνάντηση για να δηλώσει μια ενοποιημένη και αποτελεσματική αραβική θέση προκειμένου να σταματήσει αυτές οι επιθέσεις και παραβιάσεις, να αποφευχθεί η επανάληψή τους και να αντιπροσωπεύσει την υποστήριξη για τους αδελφούς στην Παλαιστίνη, εκείνους που αγωνίζονται για τα ισλαμικά και χριστιανικά θρησκευτικά ιερά μας. Αυτή η επικίνδυνη περίσταση που διέρχεται το παλαιστινιακό ζήτημα καθιστά επιτακτική ανάγκη για όλες τις παλαιστινιακές φατρίες να ξεπεράσουν τις διαφορές και να περιορίσουν τα προσωπικά συμφέροντα για να υπερισχύσουν το υπέρτατο συμφέρον και να σταθούν μαζί ενάντια σε αυτές τις παραβιάσεις με σκοπό την απελευθέρωση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Ως εκ τούτου, ελπίζω ότι θα υπάρξει μια ενιαία απόφαση από τα κράτη – μέλη, με ένα ευρύ κίνημα σε διεθνή θεσμικά όργανα και φόρουμ, προκειμένου να υποστηρίξει τον αδελφικό παλαιστινιακό λαό και να σταματήσει τις ισραηλινές επιθέσεις, πολλές από τις οποίες είναι εγκλήματα πολέμου, αποτρέποντας την επανεμφάνισή τους. Συμπερασματικά, αποτίουμε φόρο τιμής στον αδελφό παλαιστινιακό λαό στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ για τη θρυλική τους σταθερότητα και την αντίστασή τους με γυμνά στήθη ενάντια στις σφαίρες της κατοχής. Η ειρήνη, το έλεος και οι ευλογίες του Θεού να είναι μαζί τους», κατέληξε στην ομιλία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments