Διεθνή

Νετανιάχου: Εξουδετερώσαμε τους στρατηγούς της Χαμάς

Νετανιάχου: Εξουδετερώσαμε τους στρατηγούς της Χαμάς
Νετανιάχου: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέφθηκε τους τραυματίες των επιθέσεων και μίλησε για τα επεισόδια μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου σε επίσκεψη του στο νοσοκομείο που βρίσκονται οι τραυματίες, μίλησε για τα επεισόδια μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Το αιματοκύλισμα και οι πολεμικές συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη φαίνεται πως δεν θα έχει σύντομο και αίσιο τέλος. Οι ρουκέτες και οι πολεμικές σειρήνες τρομοκρατούσαν και ξαγρύπνησαν τον άμαχο πληθυσμό σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς εκτόξευσε 200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 30 Παλαιστίνιων.

Πιο συγκεκριμένα, τους πολίτες που τραυματίστηκαν χθες – μεταξύ τους κι ένα μικρό κορίτσι – από την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς σε περιοχές του Ισραήλ, επισκέφτηκε, στο νοσοκομείο που νοσηλεύονται στη Χολόν, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Καμία διάθεση υποχώρησης από τον Νετανιάχου

Στις δηλώσεις που έκανε, ο Νετανιάχου δεν έδειξε διάθεση υποχώρησης, προειδοποιώντας πως «οι επιχειρήσεις μας στη Γάζα δεν θα τελειώσουν σύντομα».

«Εξουδετερώσαμε τους βασικούς στρατηγούς της Χαμάς. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Θα τους προκαλέσουμε πλήγματα που ούτε τα είχαν φανταστεί. Το Ισραήλ απαντά και θα απαντήσει με περτισσότερη ένταση» απείλησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

“Πριν από λίγη ώρα, σκοτώσαμε στρατηγούς της Χαμάς στα αρχηγεία τους”

«Είπα χθες πως αυτοί οι σκοτεινοί άνθρωποι, οι τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, έχουν αίμα στα χέρια τους. Πριν από λίγη ώρα, σκοτώσαμε στρατηγούς της Χαμάς στα αρχηγεία τους. Συνεχίζουμε».

Στο μεταξύ, οι ισραηλινές Αρχές, σε συνέχεια όσων είπε ο Νετανιάχου, ανέφεραν πως τέσσερις αξιωματούχοι της Χαμάς έχασαν σήμερα τη ζωή τους από «χτυπήματα» στη Λωρίδα της Γάζας.

Και η Χαμάς από την πλευρά της, επιβεβαίωσε το θάνατο ενός ανώτερου διοικητή και ορισμένων μαχητών στη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης.

Σειρήνες πολέμου στο Τελ Αβίβ

Οι σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο Τελ Αβίβ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εν μέσω των σφοδρότερων συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους τα τελευταία χρόνια.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επέβαλε τα ξημερώματα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πόλη Λοντ, κεντρικά του Ισραήλ, όπου ενεπλάκησαν σε ταραχές μέλη της αραβικής μειονότητας, σύμφωνα με τις αρχές. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός -σύμφωνα με δελτίο Τύπου- διευκρίνισε πως έδωσε πράσινο φως για να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη Λοντ, με την ισραηλινή αστυνομία να κάνει λόγο για «ταραχές» από μέλη της αραβικής μειονότητας μετά τον βίαιο θάνατο ισραηλινού Άραβα, ενώ συνελήφθη ένας Εβραίος κάτοικος της πόλης, που θεωρείται βασικός ύποπτος.

Ένας άνδρας και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν στην Λοντ καθώς επέβαιναν σε αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ενημέρωσε η αστυνομία. Τα ξημερώματα, συναγωγή παραδόθηκε στις φλόγες στην πόλη Λοντ, όχι μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εν μέσω επεισοδίων ανάμεσα σε Άραβες και Εβραίους κατοίκους, μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments