Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποιοι είναι και τι υποστήριξαν οι μάρτυρες υπεράσπισης

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποιοι είναι και τι υποστήριξαν οι μάρτυρες υπεράσπισης
Πέτρος Φιλιππίδης: Η πλευρά υπεράσπισης αποτελείται από επτά άτομα, προσπαθώντας να αποδομήσουν τις καταγγελίες των τριών γυναικών.

Ποινική δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού έχουν ασκηθεί από τον εισαγγελέα στον Πέτρο Φιλιππίδη, με την έναρξη της διαδικασίας να πιθανολογείται ακόμα και μετά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Mega η υπεράσπιση της πλευράς του ηθοποιού και σκηνοθέτη έχει ήδη καλέσει και έχουν καταθέσει υπέρ του 7 μάρτυρες. Ανάμεσα τους είναι και η σύζυγος του γνωστού ηθοποιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μάρτυρες προσπάθησαν να αποδομήσουν τις καταθέσεις των τριών γυναικών που κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού τους.

Σύμφωνα με το Mega και την πηγή που επικαλείται, αναφέρεται ότι η σύζυγος του ηθοποιού και πλέον μάρτυρας υπεράσπισης γνωρίζει τις δύο από τρεις καταγγέλουσες. Ισχυρίζεται, δε,  πως ξέρει το κίνητρο πίσω από τις καταγγελίες της μίας από τις τρεις γυναίκες, στις καταθέσεις των οποίων στηρίχτηκε η ποινική δίωξη του εισαγγελέα κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Μετά την ποινική δίωξη έρχεται η σειρά της απολογίας του Πέτρου Φιλιππίδη στον ανακριτή, αυτήν τη φορά υποχρεωτικά με φυσική παρουσία και όχι με υπόμνημα, όπως είχε γίνει στην προανακριτική διαδικασία. Μετά το τέλος της απολογίας του η ανακριτική θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ο ηθοποιός, αν θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ή αν θα μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι καταθέσεις και το υπόμνημα του ηθοποιού

Η δίωξη ασκήθηκε στον Π. Φιλιππίδη έπειτα από τα όσα του έχουν αποδώσει τρεις γυναίκες αρχικά καταθέτοντας ενώπιον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και εν συνεχεία ενώπιον της εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, η μια από τις καταγγέλλουσες με την κατάθεση που έχει δώσει στον εισαγγελέα περιέγραψε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να τελέστηκε μέσα σε θεατρικό χώρο. Όπως φέρεται να έχει καταθέσει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προέβη σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέθεσε στις 23 Απριλίου υπόμνημα εξηγήσεων μέσω του συνηγόρου του, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του να μην εμφανιστεί ενώπιον της Εισαγγελίας, και υποστηρίζεται ότι ο ίδιος αρνείται τις καταγγελίες, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν αρνείται τα περιστατικά ή αν ισχυρίζεται ότι είχε τη συναίνεση των γυναικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments