Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό
Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον γνωστό ηθοποιό για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό.
Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον γνωστό ηθοποιό για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό.

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά τις καταγγελίες εναντίον του. Έτσι λοιπόν ο εισαγγελέας άσκησε στον γνωστό ηθοποιό ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό.

Πιο συγκεκριμένα, σε βάρος του ηθοποιού ο εισαγγελέας Κων. Σπυρόπουλος, άσκησε ποινική δίωξη για τα συγκεκριμένα αδικήματα. Μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος, αφού την μελετήσει, θα καλέσει τον κατηγορούμενο καλλιτέχνη σε απολογία.

Οι καταθέσεις και το υπόμνημα του ηθοποιού

Η δίωξη ασκήθηκε στον Π. Φιλιππίδη έπειτα από τα όσα του έχουν αποδώσει τρεις γυναίκες αρχικά καταθέτοντας ενώπιον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και εν συνεχεία ενώπιον της εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, η μια από τις καταγγέλλουσες με την κατάθεση που έχει δώσει στον εισαγγελέα περιέγραψε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να τελέστηκε μέσα σε θεατρικό χώρο. Όπως φέρεται να έχει καταθέσει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προέβη σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέθεσε στις 23 Απριλίου υπόμνημα εξηγήσεων μέσω του συνηγόρου του, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του να μην εμφανιστεί ενώπιον της Εισαγγελίας, και υποστηρίζεται ότι ο ίδιος αρνείται τις καταγγελίες, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν αρνείται τα περιστατικά ή αν ισχυρίζεται ότι είχε τη συναίνεση των γυναικών.

Η καταγγελία για απόπειρα βιασμού

Σε ό,τι αφορά, στις απόπειρες βιασμού, η μια εκ των δυο γυναικών φέρεται να κατέθεσε πως ο δημοφιλής κωμικός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Και ενώ η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. Κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί. Στη συνέχεια και σε κατάσταση απόγνωσης η γυναίκα του ζητούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχισε να ασελγεί πάνω της.

Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό, χτυπώντας τον με το πόδι της. Φωνάζοντάς του, του ζητούσε να την αφήσει να φύγει, και όταν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη! Εντέλει, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε την πόρτα, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει.

Η δεύτερη καταγγελία για απόπειρα βιασμού

Στη περίπτωση της δεύτερης καταγγελλόμενης υπόθεσης απόπειρας βιασμού, η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως τον Αύγουστο του 2014, ο ηθοποιός την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει, ο συνάδελφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του.

Από την πλευρά του ο ηθοποιός με υπόμνημα που είχε καταθέσει στο εισαγγελέα (είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση) φέρεται να αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, από τις τρεις γυναίκες περί σεξουαλικής κακοποίησής τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments