Αθλητισμός

Κύπελλο Γερμανίας: Επιβλητική η Ντόρτμουντ στέφθηκε Κυπελλούχος

Κύπελλο Γερμανίας: Επιβλητική η Ντόρτμουντ στέφθηκε Κυπελλούχος
Κύπελλο Γερμανίας: Η Ντόρτμουντ με μία επιβλητική νίκη επικράτησε με 4-1 της Λειψία στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας. Ένας αγώνας που συνδυάστηκε από πολλά γεγονότα.

Η Ντόρτμουντ με μία επιβλητική νίκη επικράτησε με 4-1 της Λειψία στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας και στέφθηκε Κυπελλούχος στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. H Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στη Λειψία, την οποία και νίκησε 4-1 στον τελικό του Κυπέλλου, κατακτώντας το και οι παίκτες της πανηγύρισαν έξαλλα.

Οι Βεστφαλοί από νωρίς έδειξαν ότι κάνουν αυτοί κουμάντο και επικράτησαν κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Τζέιντον Σάντσο, οι οποίοι σκόραραν από δύο φορές ο καθένας! Έτσι, το Κύπελλο πήγε και πάλι στα χέρια των Βεστφαλών, μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ είναι το πέμπτο στην ιστορία τους.

Ο Ερλινγκ Χάαλαντ κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στη Γερμανία, ενώ ο Λούκας Πίστσεκ γιόρτασε με τίτλο το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας. Άσχημο φινάλε για τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν που πριν αποχωρήσει από τους «ταύρους» και πάει στην Μπάγερν Μονάχου ήθελε να το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Το φιλμ του αγώνα

Το πρώτο 45λεπτο τους βρήκε μπροστά με 3-0 από τα γκολ των Σάντσο (5′, 45’+1′) και Χάαλαντ (28′), «σκορπίζοντας» από νωρίς την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει έναν τίτλο με τη Λειψία, λίγες εβδομάδες πριν αναλάβει κι επίσημα την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Νάγκελσμαν έκαναν πιο δραστήρια τη Λειψία, η οποία κατάφερε να μειώσει στο 71’ με τον Ντάνι Όλμο, ωστόσο στα λεπτά που απέμειναν δεν μπόρεσε να βρει άλλο γκολ, για να «ξαναμπεί» στο ματς. Αντίθετα, η Ντόρτμουντ σκόραρε για τέταρτη φορά, με τον Χάαλαντ στο 87′ και πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

ΛΕΙΨΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ, Καμπλ (62’ Φόρσμπεργκ), Μουκιέλε (62’ Λαϊμέρ), Όλμο, Χαϊντάρα (70’ Χένρικς), Σάμπιτσερ, Σόρλοθ (46’ Πούλσεν), Χουάνγκ (46’ Ενκουνκού). ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Εντίν Τέρζιτς): Μπούρκι, Πίζτσεκ, Ακανί, Χούμελς, Γκερέιρο, Τσαν, Μπέλινγχαμ (46’ Τ. Αζάρ), Ρόις (90’+2′ Μπραντ), Νταχούντ (74’ Ντιλέινι), Σάντσο (89′ Μενιέ), Χάαλαντ (90’+1′ Ρέινα)

Κίτρινες: Ουπαμεκανό, Όλμο – Τσαν, Μπέλινγχαμ, Νταχούντ, Σάντσο, Χούμελς

Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του τελικού:

Σάντσο: «Νιώθω υπέροχα. Ηταν μια ξεχωριστή στιγμή για όλους μας. Σ το τελευταίο σφύριγμα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είμαι χαρούμενος που καάφερα να σξοράρω και να βοηθήσω την ομάδα μου».

Χάαλαντ: «Είμαι περήφανος που κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο (στη Γερμανία) και αισθάνομαικαλά.»

Πίστσεκ: «Πάντα έλεγα ότι ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου εδώ με ένα τρόπαιο. Σήμερα το κάναμε και είμαι πολύ υπερήφανος. Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ στα πιο τρελά μου όνειρα»

Ρόις: «Ήμασταν λίγο τυχεροί στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά νομίζω ότι το αξίζαμε συνολικά γιατί στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ, πολύ καλά».

Νάγκελσμαν: «Η Ντόρτμουντ είχε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και σημείωσε τρία γκολ. Μετά την ανάπαυλα παίξαμε με πολύ χαρακτήρα, αλλά δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.»

Πούλσεν: «Η Ντόρτμουντ άξιζε να κερδίσει σήμερα επειδή ήταν πιο αποτελεσματική από ότι ήμασταν εμείς και στα δύο ημίχρονα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments