Πως Να

Πως να: Επιστροφή στη γυμναστική μετά το lockdown

Πως να: Επιστροφή στη γυμναστική μετά το lockdown
Πως να: Η επιστροφή στη γυμναστική μετά το πολύμηνο lockdown δεν είναι και η ευκολότερη υπόθεση.
Πως να: Η επιστροφή στη γυμναστική μετά το πολύμηνο lockdown δεν είναι και η ευκολότερη υπόθεση.

Το πολύμηνο lockdown, η άρση του οποίου ανακοινώθηκε και επίσημα χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, υπήρξε η αιτία για πολλούς να κόψουν τη γυμναστική. Τώρα είναι ίσως μια καλή εποχή να την ξαναρχίσετε, δεδομένου ότι έρχεται και το καλοκαίρι. Το iatronet.gr, μας δίνει μερικές συμβουλές για την επιστροφή στα… δύσκολα.

Δεν περιμένουμε θαύματα

Με τα πιο απλά λόγια που μπορούμε να το πούμε: Μετά από έναν χρόνο αποχής από την γυμναστική, σίγουρα θα είμαστε λιγότερο δυνατοί. Δεν θα μπορούμε να σηκώνουμε τα ίδια βάρη. Δεν θα μπορούμε να κάνουμε τις ίδιες επαναλήψεις. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αναλόγως. Και να χαιρόμαστε, βέβαια, με κάθε σκαλοπάτι που ανεβαίνουμε για να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Θα σας εκπλήξει πόσο γρήγορα θυμάται ο οργανισμός μας τις καλές συνήθειες. Πως να

Το κάνουμε με ασφάλεια

Ακριβώς επειδή οι αντοχές μας είναι μειωμένες και δεν είμαστε και απόλυτα σίγουροι πού βρίσκονται τα όριά μας, είναι λίγο επικίνδυνο να το παρακάνουμε. Μικρά και ασφαλή βήματα, ακόμα κι αν μερικές φορές νιώθουμε άσχημα πράγματα. Όπως οργή επειδή κάποτε είχαμε καλύτερες επιδόσεις ή ανία επειδή ανυπομονούμε να ξαναφτάσουμε εκεί. Στο πρώτο σοβαρό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, ή αν υπάρξει ξαφνικός πόνος, σταματάμε αμέσως. Και δεν ξεχνάμε να ξεκουραζόμαστε αρκετά. Η αντοχή μας θα αυξηθεί σύντομα.

Δεν χάνουμε την όρεξή μας

Όπως είναι λογικό, τα αποτελέσματα δεν θα γίνουν άμεσα ορατά. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως πολύ νωρίτερα από τη γράμμωση θα έρθει η αίσθηση ότι το σώμα μας είναι πιο δυνατό και η συνειδητοποίηση ότι πράγματα της καθημερινότητας έχουν γίνει πιο εύκολα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε – για παράδειγμα, το να ανεβαίνουμε σκάλες.

Διώχνουμε τυχόν κακές συνήθειες

Λίγο η καραντίνα, λίγο η πιο καθιστική ζωή, είναι πιθανό να έχετε αναπτύξει ή ξαναθυμηθεί κάποια κακή σας συνήθεια. Είτε αυτή η συνήθεια λέγεται κάπνισμα, αλκοόλ, κακό φαγητό ή κάποιο ναρκωτικό (τεράστια αύξηση έδειχναν τα λύματα κατά την καραντίνα). Το ζήτημα είναι πως αυτές οι συνήθειες, όσο και αν εκείνη τη στιγμή σάς βοηθούν να νιώσετε καλύτερα ψυχολογικά, είναι ένα όχι και τόσο αποτελεσματικό τσιρότο για το πρόβλημα, όχι λύση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments