Ελλάδα

Κορωνοϊός: Από τις 21 Μαΐου θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40-44 ετών

Κορωνοϊός: Από τις 21 Μαΐου θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40-44 ετών
Κορωνοϊός: Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε τη μεγάλη είδηση.

Από την Παρασκευή 21 Μαΐου θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια στους πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στη σημερινή ενημέρωση για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας.

Μέχρι πρότινος, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μπορούσε να εμβολιαστεί μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Ανάλογα με το πως θα κινηθεί το κλείσιμο των ραντεβού και οι παραδόσεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε και το άνοιγμα των άλλων ηλικιακών ομάδων ανά πενταετία για τους 35-39 και 30-34», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Επιπλέον, ενημέρωσε και σχετικά με τις παραδόσεις των εμβολίων που αναμένει να λάβει η χώρα μας.

Συγκεκριμένα:

  • Η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση 1.860.000 δόσεων και μια έξτρα παράδοση 566.000 δόσεις σε τέσσερις παραδόσεις το μήνα.
  • Η Moderna επιβεβαίωσε 308.000 δόσεις.
  • Η Astrazeneca ενημέρωσε για 348.000 δόσεις μέχρι το τέλος του μήνα και συνολικά περιμένουμε μέχρι 5000.000 δόσεις τον Ιούνιο.
  • Η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις τον Μάιο μετακύλισε μια ημερομηνία για τον Ιούνιο.

Πάνω από 5 εκατομμύρια εμβολιασμοί έως τα τέλη Μαΐου

Ο ίδιος είπε πως μέχρι τις 31 Μαΐου περιμένουμε να έχουν γίνει 5.600.000 εμβολιασμοί συνολικά, με πάνω από 3.500.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση και πάνω από 2.000.000 πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Ελλάδα κορωνοϊός

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπενθύμισε ότι τυπικά δεν επιτρέπεται ακόμη οι πολίτες να επιλέξουν ποιο εμβόλιο να κάνουν. Ουσιαστικά, όμως, και βλέποντας την ημερομηνία της δεύτερης δόσης (ειδικά στην περίπτωση της AstraZeneca που απέχει χρονικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα), μπορούν να επιλέξουν να αλλάξουν εμβολιαστικό κέντρο ή ημερομηνία εμβολιασμού και έτσι να λάβουν κάποιο από τα άλλα δύο εμβόλια.

Ερωτώμενος αν υπάρχει επάρκεια εμβολίων, εφόσον για παράδειγμα επιλέξουν όλοι της Pfizer, απάντησε απλά ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αντιμετωπίζει όλα τα εμβόλια ως ένα εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments